Livio Morosin u novom projektu s Janom Stojanovskom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski glazbenik Livio Morosin, kojeg ne treba posebno predstavljati, ovih je dana krenuo u novi projekt s Janom Stojanovskom, mladom makedonskom glumicom i pjevacicom te nositeljicom titule Miss Makedonije 2007. godine.

Danas ce u jednom poznatom pulskom studiju snimiti pjesmu radnog naziva "Još dugo" za koju je tekst napisala Jana, Morosin glazbu, a aranžman potpisuje Elvis Stanic.

- Naša je suradnja pocela prošli mjesec, i to na nagovor zajednickog prijatelja, menadžera Amira Bahtijarevica. Jana piše tekstove na makedonskom, hrvatskom i engleskom, a ja sam tu da joj pružim glazbenu kulisu.

Buduci da je Jana svoje prvo glazbeno iskustvo imala u punku, nece to biti mainstream pjesmice. Doduše, bit ce to pop balade, ali s kantautorskim odmakom, kazao je Morosin.

Jana Stojanovska studirala je glumu u Skoplju, a glumila je u nekoliko predstava i tri filma medu kojima je jedan i nagraden na Skopjanskom filmskom festivalu. Jana i dolazi iz glumacke obitelji, bila je i clanica ženskog punk benda Lilit, a suradivala je i s grupom Mizar.

- Što se tema mojih pjesama tice, mogu reci da volim slagati price koje imaju veze s onim što proživljavam i koje su mi bliske, ali i price koje su doživjeli moji prijatelji. Kao glumac moraš izreci sve ono što je napisano i to doživjeti, ali u ovom slucaju mogu reci nešto sasvim svoje te prenijeti emocije pjevanjem, kazala je Stojanovska.

Dodaje da nema glazbenih idola, no kada bi baš morala birati, kaže da bi voljela pjevati poput Ette James.

Krajnji cilj suradnje Morosina i Stojanovske je objava albuma, a za taj projekt vec postoji interes Croatia Recordsa. Na albumu ce suradivati puno glazbenika, prva pjesma trebala bi biti spremna za proljece, a album do ljeta.


Podijeli: Facebook Twiter