Livio Morosin koncertom obilježio 20 godina rada

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Dvadeset godina glazbene karijere danas je velikim koncertom nazvanim "La piova" u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula obilježio poznati istarski kantautor Livio Morosin.

Da je u dva desetljeća bavljenja glazbom dosta toga postigao pokazalo je puno kazalište, sedamstotinjak ljudi koji su razgrabili besplatne ulaznice na koncertu koji je Grad Pula organizirao u povodu Dana grada.

Morosina cijene i kolege glazbenici pa su mu tako u goste došli Gustafi, Anelidi, Šćike, In vino veritas i Drago Mlinarec te ženski zbor Praksa, dok je voditelj bio Budimir Žižović.

U osvrtu na uspješnu karijeru Livio i kolege prisjetili su se tako skladbi kao što su "Mojen didu", "Po ud mene", "More dimboko, nebo visoko", "Piova" i mnoge druge koje je publika svih ovih godina zavoljela, a u kojima je Morosin uspješno spojio rokerske i etno tonove, po čemu je postao poznat.

"Ovo su najbitnije pjesme moje karijere, one koje su meni najdraže i koje su najdraže kolegama s kojima sam surađivao", kazao nam je Morosin.

Nije mu ovo bio prvi nastup u kazalištu, no priznao nam je prije koncerta da ga zbog veličine projekta nervoza nije zaobišla. "To je ozbiljan projekt i dosta je toga bilo na meni, ali čim koncert počne više nema ni treme. Dok ne krene ima malo napetosti, ali na to smo se već naučili pa znamo o čemu je riječ", kaže on.

Rekao nam je i da su probe ispale dobro, svi su bili zadovoljni, zvuk je dobar pa je to bila dobra najava za ono što je uslijedilo.

Spomenimo i da je ovo već peti koncert koji je Daniel Sponza kao producent priredio za Dan grada Pule, a do sada su na ovoj pozornici tim povodom već nastupili i desetljeća uspješne karijere obilježili Anelidi, Nola, Bruno Krajcar i Gustafi. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter