Listu Ladonje predvodit ce Cuccurin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Listu Ladonje za predstojece parlamentarne izbore u 8. izbornoj jedinici predvodit ce Plinio Cuccurin. Na preostalih 13 mjesta nakon predizbora plasirali su se redom Tatjana Galic, Bruno Nefat, Mauricio Licul, Ivo Uccio Miletic, Anton Rudan, Rosanna Berne, Filip Zoricic, Raoul Privileggio, Vlado Ivetic, Alen Rosanda i Amir Adžikic.

Na predizborima se natjecalo 20 kandidata, a glasovalo je više od 30 tisuca glasaca, koji su podijelili gotovo 60 tisuca glasova. Najviše, 18 tisuca gradana dalo je svoje glasove nakon poziva iz call centra, dok ih je osam tisuca glasovalo na glasackim mjestima u Puli, Rijeci, Rovinju i Opatiji pozivom na zeleni telefon Ladonje i preko interneta.

Zahvaljujuci se svima koji su glasovali u punoj baljanskoj sportskoj dvorani, gdje se uživo preko Skypea pratilo javljanje s glasackih mjesta, Cuccurin je rekao da glasovi preko 30 tisuca gradana nisu farsa, kako tvrde njegovi konkurenti iz IDS-a koji govore da su za suživot, a vrijedaju one koji su dali svoj glas u predizborima Ladonje.

- Glas za Ladonju nije izgubljen glas, kako sugeriraju naši konkurenti. Hrvatskoj su nužno potrebni mir, konsenzus i zajedništvo, pa cemo se zalagati za smanjivanje politizacije i donošenje mjera za izlaz iz krize koje ce smanjiti troškove i povecati efikasnost uprave te poticati poduzetništvo, istaknuo je Cuccurin i predstavio kandidate s liste za koje je rekao da žive od svog rada te se znaju natjecati.

Naglasio je da su programi stranaka slicni, ali je problem u njihovom provodenju, koje je prepušteno podobnima sa stranackih lista. Zbog toga treba birati ljude s imenom i prezimenom koji iza sebe imaju karijeru.

- Kada udemo u Sabor, gdje ocekujemo dva mjesta, necemo odmah uzimati placu, vec cemo svoj rad i ocjenu jesmo li je zaslužili dati na prosudbu onima koji su nas birali. Za izbore trošimo svoj novac, a prozivaju nas oni koji troše novac poreznih obveznika, zakljucio je Cuccurin i najavio da je Ladonja protiv politickog monopola u Istri i Primorju te da joj je cilj da u Istarskoj županiji dobije podršku 30 posto biraca. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter