Listopad u INK-u: "Tramvaj" i "Jalova"

S proba za prvu ovosezonsku premijeru u INK-u (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
S proba za prvu ovosezonsku premijeru u INK-u (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Listopad će u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula biti u znaku premijernog naslova ove kazališne kuće, predstave "Tramvaj zvan žudnja" Tennesseeja Williamsa u režiji i dramaturgiji Dražena Ferenčine.

Prijevod teksta potpisuje Ivo Juriša, scenograf je Igor Vasiljev, kostimografkinja Marita Ćopo, a autor glazbe Igor Karlić. Koreograf je Rajko Pavlić, oblikovatelj svjetla Deni Šesnić, a za mapping je zadužen Marko Bolković.

Blanche Dubois tumači Helena Minić, Stanleyja Kowalskog Petar Ćiritović, a njegovu ženu Stellu Lana Gojak. Glume još i Šandor Slacki, Filip Lugarić, Rade Radolović i Gordana Matana.

Predstava je na rasporedu premijerno 4. listopada u 20 sati, a reprize su 5. listopada u 20 sati, 7. listopada u 12.30 sati, 8. listopada u 20, 9. listopada u 12.30, 10. listopada u 20, i 11. listopada u podne.

KUD Borza i Tranzicijsko-fikcijsko kazalište iz Rijeke Trafik izvest će 14. listopada u 20 sati predstavu "Jalova". Uloge tumače Daria Lorenci Flatz i Marin Alvir. Predstava je inicijalno nastala kao reakcija na sporni, sada već bivši zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji u Republici Hrvatskoj. Suočavajući se s istinama koje su i bolne i osobne, no i društvene i javne, "Jalova" je i pokušaj doživljavanja jednog posve drugačijeg zajedništva, propitivanja stvarnih granica ljubavi, iskušenja, strahova, nadanja, no i duhovitih komentara na vlastiti položaj ne(moćnog) subjekta koji pokušava ispitati granice ne(mogućeg). (V. BEGIĆ)

CIJELI PROGRAM U TISKANOM IZDANJU 


Podijeli: Facebook Twiter