Listopad u INK-u bogat predstavama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula u listopadu obiluje bogatim kazališnim repertoarom. Nakon što je proteklog tjedna kazališna sezona otvorena predstavom Matije Ferlina "Samice" u produkciji INK-a, a potom je zagrebacko kazalište Mala scena gostovalo s predstavom "Pale sam na svijetu", u cetvrtak je u 12.20 sati na programu "Oko stola", ogledni sat zagrebacke Akademije dramske umjetnosti u režiji Velibora Jelcica. Igraju studenti Marija Šegvic, Milica Manojlovic, Puljanin Rade Radolovic, Sanja Drakulic i Ivan Bošnjak.

Vec u petak u goste dolazi HNK Zadar predstavom "I to je ljubav" u režiji Tomislava Pavkovica. Predstavu nastalu prema tekstu Edwarda Albeeja adaptirao je Andrija Seifried. Glume Jasna Ancic, Mirko Šatalic, Zlatko Košta i Vinko Radovcic, a pocetak je u 20 sati.

U utorak, 18. listopada, s predstavom "Tko je ovdje lud" u 20 sati gostuje zagrebacko kazalište Planet Art. Redatelj je Marko Torjanac koji u predstavi glumi s Natalijom ?ordevic. Komedija D. R. Sandersona "Tko je ovdje lud" vec je poslužila kao filmski predložak za hit brace Cohen i potvrdila se kao dramska i filmska uspješnica.

U cetvrtak, 20. listopada, u 10, 12 i 18 sati te u petak, 21. listopada, u 10 i 12 sati reprizira se predstava iz zavicajne produkcije INK-a "Putevima glagoljaša". Rijec je o edukacijskoj komediji u režiji i prema tekstu Samante Milotic Bancic.

Još jedna repriza na programu je u utorak, 25. listopada, u 20 sati. Rijec je o komornoj predstavi "Cast" suvremene australske dramaticarke Joanne Murray Smith koja se bavi klasicnom pricom o mužu koji ostavlja suprugu zbog mlade žene. Predstavu je, u produkciji INK-a, režirao Ivica Šimic, a glume Mirela Brekalo-Popovic, Zoran Gogic, Lana Gojak i Helena Minic.

U petak, 28. listopada, u 20 sati gostovat ce Teatar Gavran iz Zagreba predstavom Mire Gavrana "Pacijent doktora Freuda" u režiji Roberta Raponje. "Pacijent doktora Freuda" svojevrsna je groteska koja tematizira susret Adolfa Hitlera i njegove zarucnice Christine sa slavnim psihoanaliticarom Sigmundom Freudom.

Listopad završava reprizom još jedne predstave u produkciji INK-a. U subotu, 29. listopada, u 20 sati bit ce izvedena plesna predstava "Neboje" autorice i koreografkinje Andreje Gotovina, koja u predstavi sudjeluje zajedno s Majom Drobac. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter