Lista Zdravka Ćurića: Buzet - lider sjeverne Istre

Dio kandidata s liste nositelja Zdravka Ćurića (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Dio kandidata s liste nositelja Zdravka Ćurića (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Naša je vizija Buzet - lider sjeverne Istre, a misija da Buzet postane grad pune zaposlenosti s prevladavajućim sektorima turizma i sektorima ekološki prihvatljive proizvodnje visoke dodane vrijednosti te grad efikasne gradske uprave, poručili su nositelj kandidacijske liste grupe birača Zdravko Ćurić te drugi s liste Damir Bolterstein na sinoćnjoj tribini u vijećnici Narodnog doma.

Ćurić je istaknuo da treba bezuvjetno i odmah dovršiti poduzetničke zone koje se tržištu trebaju ponuditi po najkonkurentnijim uvjetima, ako treba i "po nultim stopama" svih lokalnih nameta za srednje velike tvrtke. Upravo bi se dovršetkom poduzetničkih zona i njihovim nuđenjem uz maksimalno konkurentne uvjete, smanjila "ovisnost" razvoja grada o samo jednom gospodarskom subjektu - Cimosu.

- Grad mora stvoriti uvjete kojima će privući investitore koji žele graditi, jer u zadnjih osam godina nije izgrađena ni jedna hala, a i ono što je izgrađeno samo je preseljeno, rekao je Ćurić.

Bolterstein je istaknuo da Grad ima mjere poticanja gospodarstva koje jesu dobre i treba ih zadržati barem još dvije godine, no nedostaje dodatne kontrole, odnosno analize učinka sredstava utrošenih za te namjene. Založio se i za snažniju suradnju gospodarstva i buzetske Srednje škole te rekao da u potpunosti podržavaju strategiju razvoja zdravstvenog turizma.

Obrazlažući jedan od programskih prioriteta, Bolterstein je istaknuo da treba bezuvjetno i odmah aktivirati sve raspoložive instrumente da Grad Buzet ostvari nadoknade zbog vodozaštitnih zona na svome području.

- Treba raditi i na tome da se maksimalno iskoriste sredstva EU- fondova jer se pri korištenju sredstava iz pretpristupnih fondova nismo previše pokazali. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter