Lista za vrtice roditeljima nejasna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrtici u Puli raspolažu s 1.135 mjesta, a koliko ce ih ostati slobodno nakon prvog kruga upisa još se ne zna, jer lista reda prvenstva nije konacna.

Na upise je pristiglo 1.097 prijava, od kojih 937 udovoljava Pravilniku. Zahtjevi za upis odbijeni su za 75 djece koja nisu navršila godinu dana, za 21 dijete predana je nepotpuna dokumentacija, a roditelji 64 mališana "izvisjeli" su jer nemaju prebivalište na podrucju Grada Pule. Na privremenu listu pristiglo je 57 prigovora roditelja, a koliko ce ih se uvažiti trebalo bi biti poznato vec ovoga tjedna.

Konacna lista upisa po skupinama utvrdit ce se, kako veli Elena Puh Belci iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, nakon što nadležno povjerenstvo obradi sve pristigle prigovore i eventualno ponovno boduje pojedine zahtjeve.

Protekloga tjedna u nekoliko su nas navrata zvali roditelji kojima objavljena lista reda prvenstva upisa djece u vrtice nije bila baš jasna - posebice zato što se na njoj nalaze djeca koja još nisu napunila godinu dana, a s druge strane postoji lista odbijenih upravo iz tog razloga. Puh Belci veli da je prijedlog liste prvenstva objavljen javno te ostavljena mogucnost žalbe upravo da bi se eventualne nepravilnosti i propusti mogli ispraviti.

- Povjerenstvo za upise ce sukladno pristiglim žalbama utvrditi tocan datum rodenja te djece uvidom u izvadak iz matice rodenih te ispraviti grešku. Na konacnoj listi bit ce objavljeni datumi rodenja djece pa ce biti vidljiv i ispravak, pojašnjava.

Novost od ove pedagoške godine je u tome što Pravilnik omogucava i naknadne upise - za onu djecu koja tijekom godine napune potrebnih 12 mjeseci i roditelje kojima se u meduvremenu promijeni status, primjerice zaposle se.

Cijena koju roditelj placa ista je bez obzira koji vrtic dijete pohada pa roditelji, buduci da cjenovne konkurencije više nema, mogu birati u koji vrtic žele upisati svoje dijete. Naravno, ako udovoljavaju uvjetima i ima slobodnih mjesta. (B. PETROVIC)

VIŠE MOŽETE PROCITATI U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter