Lista Za Buje/Per Buie nositelja Edija Andreašića

Lista Za Buje/Per Buie (K. JOVIČIĆ BARNI)
Lista Za Buje/Per Buie (K. JOVIČIĆ BARNI)

Lista grupe birača Za Buje/Per Buie nositelja Edija Andreašića, koji je u utrci i za svoj drugi gradonačelnički mandat, ovaj put samostalno, bez IDS-a i SDP-a, predstavljena je sinoć u bujskoj kinodvorani pod krilaticom "Za naš grad - konkretno i pošteno".

- Uvjereni smo da ćemo s kvalitetnim timom ljudi i organiziranom gradskom upravom ostvariti program sastavljen na temelju jasne vizije i strategije razvoja, u suradnji sa stručnjacima i uz razgovore s građanima. Ostvarenjem konkretnih projekata želimo Buje pretvoriti u još atraktivnije istarsko mjesto s razvijenim gospodarstvom, turističkim kapacitetima, kulturnim događanjima, efikasnim zdravstvom i socijalnom skrbi, poručio je Andreašić.

Sugrađanima je predstavljen kao osoba koja se na političkoj sceni pojavila prije četiri godine kao novost, ali je poznata kao skroman i radišan poduzetnik, obiteljski čovjek, odličan sportaš, dosljedan, nepotkupljiv i fokusiran na rad za opće dobro.

Uz njega su predstavljeni kandidati za zamjenike Valdi Glavičić i Norma Acquavita (ujedno na listi) te članovi liste Fabrizio Vižintin, Valter Marušić, Eliana Barbo, Maurizio Franceschini, Goran Griff Kauzlarić, Moreno Pucer, Melita Livada, Mato Ćavarović, Nina Kapel, Jovanka Glavičić, Čazim Murić, Iva Benčić i Valter Dragolin.

- Usprkos krizi i najmanjem proračunu od svih istarskih gradova uspjeli smo ostvariti niz manjih i nekoliko većih projekata te pripremiti druge za EU-sufinanciranje. Reorganizirana je gradska uprava, obnovljen stari vrtić za Odjel djece s posebnim potrebama, uređen prostor za vrtić Fregola i Crveni križ, otvoreni Centar za inkluziju i Gradska galerija Orsola, rekonstruiran Trg sv. Servula, reorganiziran promet, uređeno nekoliko dječjih igrališta, osnovano komunalno poduzeće Civitas Bullearum, izgrađen kanalizacijski sustav u Monte Basteru i Kruju…, podsjetio je Andreašić, najavljujući kontinuitet i nova ostvarenja.

Među planiranim aktivnostima izdvojio je izgradnju poduzetničke zone Mazurija i inkubatora, poticanje poduzetništva, turizma i poljoprivrede u cilju većeg zapošljavanja, pretvaranje vinarskog podruma u višenamjenski objekt, revitalizaciju starogradske jezgre, otvorenje centra za maslinarstvo u Krasici, uređenje Staze muškata u Momjanu te izgradnju niskoenergetskog vrtića i infrastrukture. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter