Lista Valtera Milohanića: Pazinu treba poduzetništvo

Nezavisni Valtera Milohanića (M. RIMANIĆ)
Nezavisni Valtera Milohanića (M. RIMANIĆ)

Valter Milohanić, nositelj kandidacijske liste grupe birača za pazinsko Gradsko vijeće, prije no što je predstavio program s kojim izlazi na izbore, osvrnuo se na dosadašnji rad Vijeća čiji je bio član i neko vrijeme predsjednik. Za razliku od drugih, nikada nije izostao sa sjednice, a članovi njegove liste vrlo rijetko. Ostali su izostajali jer su znali da su odluke dogovorene i da se donose bez njih, rekao je Milohanić. Upravo zbog toga, rekao je, njihova lista u Vijeću neće koalirati ni s jednom strankom.

U svom programu zalažu se za otvaranje poduzetničkog inkubatora ne bi li se olakšalo poslovanje novim i mladim poduzetnicima. Cilj im je i uređenje većeg broja parkirališta te bolja komunalna opremljenost grada, a poticanu stanogradnju pretvorit će u poticanu stanokupnju. Zalagat će se da se na gradskom ili državnom zemljištu urede gradski vrtov, kao i da se organiziraju edukacije o organskom uzgoju hrane. Nastojat će da se proglase protupožarni pojasevi koje neće trebati čistiti već održavati ispašom, čime će se poticati razvoj stočarstva, posebice uzgoj ovaca i koza. U njihovom je programu i osnivanje skloništa za životinje, popisivanje divljih vrsta i zaštita njihovih staništa u dolini Pazinčice, a sredstvima EU-fondova revalorizirat će se područje oko te rijeke s naglaskom na obnovljivim resursima.

U turističku ponudu uključit će se prazni prostori uz "turističku magistralu" prema Kaštelu, kao i spomenička i prirodna baština grada i okolice. U kulturi će podupirati udruge i ustanove proporcionalno sredstvima koje priskrbe iz drugih izvora, zalagat će se za ostvarenje strategije "Pazin grad književnosti", a potaknut će se i projekt "Pazin grad muzeja".

Ova će se lista zalagati za ostvarenje prava oboljelih i nemoćnih uz podršku obiteljima oboljelih od malignih bolesti, a u oblasti odgoja i obrazovanja za gradnju novih škola i vrtića. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter