Lista prvenstva pocetkom prosinca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na nedavno zakljucenom natjecaju za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS-a) zaprimljeno je 306 zahtjeva. Kako doznajemo iz Grada Pule, koji je raspisao natjecaj, slijedi pregled zahtjeva te utvrdivanje liste prvenstva potencijalnih kupaca. Upozoravaju da se zahtjevi koji se nakon poziva za dopunu ne upotpune nece uzeti u razmatranje.

Redoslijed na listi prvenstva utvrdit ce se na osnovi ukupnog broja sakupljenih bodova, a konacnu listu utvrdit ce Povjerenstvo pocetkom prosinca. Kao što je poznato, pravo na kupnju stana iz ovog programa imaju hrvatski državljani s prebivalištem na podrucju Pule barem deset godina, a mogu konkurirati i podnositelji zahtjeva koji nisu otkupili stan prema odredbama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo te ako nemaju odgovarajuci stan ili kucu u privatnom vlasništvu. Lista prvenstva formira se prema dužini boravka u Puli, stambenom statusu te broju clanova obiteljskog domacinstva.

Prijedlog liste prvenstva kandidata bit ce objavljen na oglasnoj ploci Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu (Forum 2, drugi kat) i na web stranicama Grada Pule.

Društveno poticana stanogradnja je izgradnja stanova uz sudjelovanje sredstava države i jedinica lokalne samouprave, cime se postižu niže cijene za kupca. Ovim projektom Grad Pula želi sugradanima omoguciti da pod povoljnijim financijskim uvjetima od tržišnih riješe stambeno pitanje. POS-ovi stanovi gradit ce se u Šijani, na podrucju izmedu Valturske ulice, Ulice Jurja Žakna i Konzumovog marketa. Izgradnja bi trebala zapoceti pocetkom iduce, a trajala bi oko dvije godine. Koliko ce se stanova graditi odredit ce se naknadno prema broju pristiglih zahtjeva.


Podijeli: Facebook Twiter