Lisice nezakonite kao i neplacanje parkinga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

O ucestaloj praksi blokiranja osobnih vozila inozemnih registarskih oznaka lisicama upozorio nas je u svom pismu citatelj naglasivši da Pula parking postupa suprotno zakonskim odredbama u kojima stoji da je takvo blokiranje dozvoljeno "iskljucivo za autobuse, teretne automobile, prikljucna vozila i radne strojeve na mjestima koja nisu namijenjena za parkiranje tih vrsta vozila".

Stoga je jasno, nastavlja citatelj, da lokalna vlast nije ovlaštena tzv. lisicama blokirati osobna vozila.

Iako smo u nekoliko navrata pisali o lisicama na vozilima stranih registracija prilikom neplacanja kazni, i ovog smo puta za komentar upitali direktora Pula parkinga Branislava Bojanica, koji iznova potvrduje da njegovi djelatnici tako postupaju iskljucivo s vozilima stranih registracija, i to zbog nemogucnosti naplate kazni.

"Na svaku izdanu dnevnu kartu placamo porez, a dogada se da je strani državljani ne placaju i zbrišu iz države pa smo je u nemogucnosti naplatiti. Stavljanje lisica normalna je pojava na Zapadu i nigdje se javnost ne buni.

I dalje cemo vozilima stranih registracija, uz dnevnu kartu, stavljati i lisice da ne bi pobjegli bez placanja", kaže Bojanic, koji dušebrižnike pita gdje u zakonu piše da se vozila parkiraju besplatno te tko je u cijelom slucaju u krivu - neplatiše ili Pula parking?


Podijeli: Facebook Twiter