Lisice i pauk ne smiju u Barbarigu

Vlasnici apartmana bojkotiraju naplatu (P. SOFTIĆ)
Vlasnici apartmana bojkotiraju naplatu (P. SOFTIĆ)

U srijedu je trebala početi naplata parkiranja u turističkom naselju Barbariga čija je sva parkirališna mjesta nedavno uzela u najam i obilježila tvrtka B. Parking. Iako je preko puta recepcije postavljena i naplatna kućica, a na naplati rade svakodnevno tri djelatnika, vlasnici apartmana koji bi ipak željeli kupiti parkirnu kartu to još uvijek ne mogu učiniti na naplatnoj kućici.

Prije tri dana djelatnik B. Parkinga rekao nam je da je došlo do problema s računalnim programom, a za sada, prema našim saznanjima, parking se može platiti jedino SMS-om. No, zato su djelatnici B. Parkinga itekako revni u ostavljanju kazni od 130 kuna na automobilima.

Prometni redari Grada Vodnjana zalijepili su na nekoliko mjesta u Barbarigi obavijest koju smo nedavno prenijeli i u našem listu, a u kojoj navode da Vodnjan nije izdao nikakvo odobrenje B. Parkingu za naplatu. Grad nije odobrio ni postavljanje naplatne kućice na javnu površinu.

- Policija je i jučer i prekjučer bila u Barbarigi i legitimirala je djelatnike tvrtke B. Parking, ali ih nije zatekla u naplati parkinga. Mislim da se oni koji će bojkotirati plaćanje parkinga ne moraju bojati za svoja vozila jer ta tvrtka ne smije blokirati automobile takozvanim lisicama, niti ih smije odvesti paukom, rekao je komunalno prometni redar Roberto Ostoni.

Iz pulske policije su nam također potvrdili da vozilo može blokirati samo "pravna osoba koju je osnovalo tijelo lokalne samouprave, ali samo pod određenim uvjetima i za određene vrste vozila i na mjestima koja nisu namijenjena za parkiranje tih vrsta vozila". Većina vlasnika apartmana koji će ovdje boraviti duže odlučila je bojkotirati naplatu jer smatraju da tvrtka G. U. Barbariga vrši pritisak na njih da kupe parkirno mjesto. (Patricija SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter