"Lisice" i dalje na strana vozila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

O ucestaloj praksi blokiranja osobnih vozila inozemnih registarskih oznaka "lisicama" upozorio nas je nedavno u svom pismu citatelj naglasivši da Pula parking postupa suprotno zakonskim odredbama u kojima stoji da je takvo blokiranje dozvoljeno "iskljucivo za autobuse, teretne automobile, prikljucna vozila i radne strojeve na mjestima koja nisu namijenjena za parkiranje tih vrsta vozila".

Stoga je jasno, nastavlja citatelj, da lokalna vlast nije ovlaštena tzv. lisicama blokirati osobna vozila.

I ovog smo puta za komentar upitali direktora Pula parkinga Branislava Bojanica, koji iznova potvrduje da njegovi djelatnici tako postupaju iskljucivo s vozilima stranih registracija, i to zbog nemogucnosti naplate kazni.

U vezi sa slucajem stavljanja "lisica" na vozilo slovenskih registracija iz pisma citatelja Bojanic istice neugodnosti i vrijedanje koje su doživjeli djelatnici Pula parkinga, medu ostalim i prijetnje slovenskim carinicima koje ce navodno nahuškati na vozila s pulskim registracijama.

- Na svaku izdanu dnevnu kartu placamo porez, a dogada se da je strani državljani ne placaju i napuste državu pa smo je u nemogucnosti naplatiti. Stavljanje "lisica" normalna je pojava na Zapadu i nigdje se javnost ne buni. I dalje cemo vozilima stranih registracija, uz dnevnu kartu, stavljati i "lisice" kako ne bi pobjegli bez placanja, kaže Bojanic.

Istice da se postavljanje i skidanje "lisica" ne naplacuje, vec iskljucivo dnevna karta. Ujedno direktor Pula parkinga pita dušebrižnike gdje u zakonu piše da se vozila parkiraju besplatno te tko je u cijelom slucaju u krivu - neplatiše ili Pula parking?

Mi bismo, pak, upitali strane državljane bi li si i u svojim zemljama dozvolili luksuz neplacanja parkiranja ili, kao što nerijetko cine tijekom ljetne sezone, parkiranja na zelene površine?


Podijeli: Facebook Twiter