Lisabonski maraton: Smoković najbrži Istranin

Hrvatski predstavnici u Lisabonu
Hrvatski predstavnici u Lisabonu

Portugalska prijestolnica na Iberijskom poluotoku bila je domaćinom 27. na kojem je po sunčanom i ugodnom vremenu nastupilo osam hrvatskih predstavnika. Dok se cijela Hrvatska hrvala sa snježnim nevremenom, na drugom dijelu Starog kontinenta svoj je najbolji rezultat istrčao Tino Smoković, Pazinac iz redova Triatlon kluba Albona Extreme iz Labina.

Stazu, koju karakterizira uspon od 36. do 41. kilometra istrčao je za 3:11.22 sata, što je inače izvanredan rezultat za ovog trkača kojem je to prvi istrčani maraton u životu. U ukupnom poretku je bio 174. Dvoje istarskih atletičara odlučilo je istrčati polumaraton. Sandi Lukšić (Albone Extreme) je zauzeo 179. mjesto, dok je Alfred Širol (Trickeri) bio 190.

Najbolji hrvatski predstavnike je bio Grobničanin Dejan Ljubas iz riječkog TK Rival, koji je stazu prošao za nešto manje od tri sata i zauzeo 80. mjesto.

Pobijedio je Oleg Marusin iz Rusije s vremenom 2:19.00, ispred Portugalca Bruna Frage (2:23.01) i svog sunarodnjaka Anatolija Oržehovskog (2:23.53). (A. FINDERLE)


Podijeli: Facebook Twiter