Lipanj u MMC-u Luka

Jedan od radova Gorana Grofelnika
Jedan od radova Gorana Grofelnika

Uz samostalnu izložbu Marijana Crtalića "Sadašnjost povijesti" koja je otvorena krajem svibnja te godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2012. godini koja je otvorena početkom tekućeg mjeseca, na lipanjskom programu pulskog Multimedijalnog centra Luka je i promocija monografije "Predrag Spasojevic: p. s.", u izdanju HDLU-a Istre i Medita iz Pule. Predstavljanje je zakazano za petak, 14. lipnja u 20 sati.

Radi se o bogato opremljenoj monografiji o našem istaknutom grafičkom dizajneru i likovnom umjetniku, na kojoj je rad započeo sam autor još za života. Obima je 270 stranica, a formata 30 puta 30 centimetara. Uz monografiju, bit će moguće pogledati i prateću izložbu, s izborom djela iz njegovog bogatog opusa, a koja će biti otvorena do 24. lipnja.

Program Performativna luka donosi performans Barbare Matijević "I am 1984" koji je zakazan za nedjelju 23. lipnja u 20 sati u galeriji Anex. Performativna Luka ime je projekta Udruge MMC Luka i koreografa i plesača Matije Ferlina koji ovom suradnjom u Pulu dovode domaće i inozemne izvedbene projekte van festivala i festivalskih sezona. "I am 1984", performans je Barbare Matijevic i drugi nastup u ciklusu Performativne Luke, koji govori o 1984. godini iz perspektive različitih realnosti i fikcija – od događaja iz nacionalne komunističke i svjetske povijesti, preko znanstvene fantastike, filmova i 3D animacije do virtualnih svjetova interneta i videoigara, uspostavljajući kompleksno nizanje informacija kroz formu predavanja.

Mjesečni program MMC-a Luka zatvara samostalna izložba Gorana Grofelnika naziva "2013." koja će biti otvorena 28. lipnja u 20 sati u galeriji Luka. Radovi koji će biti izloženi na ovoj izložbi slikani su u kombiniranim tehnikama s najčešćom upotrebom crno – bijelog kontrasta. Djela su nastala od 2004. do 2013. godine.

- Slike sam povezao u ciklus načinom slikanja slojevitom upotrebom matrica u kombinaciji s klasičnim slikanjem. Ovim slikama htio sam potaknuti znatiželju u analizi slojeva slike koji u procesu stvaranja nastaju kako svjesnim, tako i podsvjesnim vizualiziranjem sjena mojih ideja, piše Grofelnik. Njegova samostalna izložba ostaje otvorena do 11. srpnja. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter