Liovic i Santoro najbolji istarski sportaši

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Promijenilo se mjesto održavanja te je Istarsko narodno kazalište zamijenilo Zajednicu Talijana u Puli, no popis laureata nije doživio velike promjene. Zakljucak je to s 18. izdanja Dana istarskog sporta, tradicionalne manifestacije na kojoj je Savez sportova Istarske županije, pod županijskim pokroviteljstvom, proglasio najbolje sportaše u 2010. godini u 11 kategorija.

Naime, žiri koji je brojao 58 clanova, od njih 70 s pravom glasa, u cetiri je "glavne" kategorije reprizirao lanjsku godinu te su nagrade završile u istim rukama. Tako je najboljim sportašem Istarske županije za 2010. godinu proglašen bocar Gianfranco Santoro, clan "Trio Buzeta" koji je, kao i lani, proglašen najboljom momcadi.

Najbolja sportašica i ove je godine kuglacica "Poreca" Marijana Liovic, dok je nagrada za najbolju istarsku ekipu završila u rukama rukometašica pulske "Arene".

Konstantnost rezultata omogucila je mladoj plivacici pulske "Arene" Valery Švigir da i ove godine bude proglašena ženskom sportskom nadom istarskog poluotoka, dok se promjena dogodila medu muškim sportskim nadama, gdje je lanjskog laureata Alena Melona na tronu naslijedio Teo Coric, rukometaš "Poreca".

U Porec je otišla i nagrada za najbolju ekipu u mladim uzrastima, koju su osvojile kadetske odbojkašice "Poreca", dok je ista nagrada u momcadskoj konkurenciji pripala juniorskim veslacima pulske "Istre", a njihov trener Elvis Orbanic ujedno je proglašen najboljim trenerom naše županije.

I ove su se godine birali najbolji sportaši s invaliditetom, a te su nagrade završile u rukama clanice Atletskog kluba "Istra" iz Pule Mikele Ristoski te clana Sportskog društva paraplegicara Pula Gracijana Turcinovica.

Po odluci posebnog ocjenjivackog suda, dodijeljene su i tri posebne nagrade za životno djelo, a njih su zaslužili dugogodišnji sportski radnici Luka Belic iz Pule, Erto Fabris iz Rovinja i Ružica Mocibob iz Poreca.

Proglašeni su i najbolji sportsko-ucenicki klubovi, kategorija u kojoj Pazinjani posljednjih godina nemaju premca, pa su tako i ove godine nagrade osvojili "Mladost" iz Osnovne škole "Vladimira Nazor" te "Srednjoškolac" iz Gimnazije i strukovne škole "Juraj Dobrila".

Urucena su i posebna priznanja SSIŽ-a koja su dobili Nogometni klub "Vodnjan" za svoj 80. rodendan te Atletski klub "Istra" iz Pule koji je u 2010. godini proslavio 50. obljetnicu djelovanja.

Svecanost je zakljucena jednim novitetom, izborom istarskog sportaša desetljeca koji je u konkurenciji boksaca Stipe Drviša, bocara Alena Guština, kuglacice Marijane Liovic i atleticarke s invaliditetom Jelene Vukovic završio u rukama vaterpolista Damira Burica.


Podijeli: Facebook Twiter