Lionsi donirali Veselu kuću

K. F.
K. F.

Svečanošću u Rojcu zaključena je humanitarna inicijativa Lions klubova Pule i Poreča te Hrvatsko-njemačkog društva Istre. Donatori su već ranije Savezu slijepih i slabovidnih osoba RH uručili 50-ak plahti i ručnika za njihov ljetni kamp u Premanturi. Jučer su, pak, mališane iz Dječjeg vrtića romske nacionalne zajednice Vesela kuća - Asando cher, razveselili igračkama, slikovnicama, priborom za crtanje, odjećom i ručnicima te jednom slasnom čokoladnom tortom. Djeca su im, u pratnji svojih odgajatelja, zahvalila glazbom i pjesmom. Dvije su donacije ukupno vrijedne približno sedam tisuća kuna.

- Inicijativa je potekla od članice porečkog Lions kluba, Fedore Zorić, a akciju smo proveli u povodu Svjetskog dana socijalne pravde, koji se obilježava 20. veljače. Odaziv je bio velik i u tom vrlo kratkom roku smo ostvarili zacrtano, rekla nam je tajnica pulskog Lions kluba Branka Orlić, ne krijući zadovoljstvo postignutim.

Zahvalio im je predsjednik Udruge Roma Istarske županije Veli Huseini, naglasivši da vrtić Vesela kuća - Asando cher djeluje već 15 godina zahvaljujući podršci Grada Pule i Istarske županije te ga trenutno pohađa 24 djece iz Pule i okolice, koja se ovdje druže, usvajaju higijenske i kulturološke navike te uče i započinju svoje obrazovanje. (K. F.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter