Lions klub: Pula ugostila mlade Japance


Pulski Lions Klub organizirao je razmjenu mladih iz Japana. Tijekom boravka u Puli, mladi japanski studenti, Chikaze Ito i Masato Miyazaki posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu. Bila je to prigoda da u sklopu programa Lions Youth Exchangea, dakle Lionsove razmjene mladih, prezentiraju svoju zemlju. Dočarali su ondje njenu kulturu, tradiciju, običaje i znamenitosti. Mladi studenti su zahvaljujući Lions Klubu Pula i host obiteljima Plavšić i Milani, te uz članove kluba, upoznali regiju i gradove koje su izabrali za svoju destinaciju.

- Boravak u našoj zemlji bogato je iskustvo za Chikaze Ito i Masato Miyazaki. Vjerujem da će ponijeti lijepe uspomene na Hrvatsku, posebice Istru te ih se uvijek rado prisjećati. Treba poticati duh razmjene među narodima svijeta, promicati razumijevanje i dobru volju, iskustvo načina života u obitelji iz druge zemlje i kulture, stvarati nova prijateljstva, učiti o drugim zemljama i kulturama kako bi oplemenili i vrednovali svoju bogatu povijest, rekla je Patrizia Milani, predsjednica Lions Kluba Pula i članica povjerenstva za razmjenu mladih Lions Hrvatske.

Lions Youth Exchange je program u sklopu kojeg mladi u dobi između15 i 21 godine mogu od četiri do šest tjedana boraviti u zemljama u kojima djeluju Lionsi. Smještaju se kod jedne ili više obitelji, a organizacija Lions klubova omogućava im realizaciju sadržajno bogatog programa upoznavanja određenog kraja. (S. R. S.)

 


Podijeli: Facebook Twiter