Lions club Poreč darovao potrebite

(M. R.)
(M. R.)

Na završetku godine članovi Lions cluba Poreč uručili su donacije raznim udrugama i ustanovama koje djeluju u Poreču i okolici. Udruzi slijepih Istarske županije podružnica Poreč dodijeljene su tri tisuće kuna i to bon od sto kuna svakom od 30 članova za kupovinu osnovnih kućnih potrepština. Centar za socijalnu skrb u Poreču dobio je pet tisuća kuna bonova za najugroženije obitelji s djecom. Svaka će obitelj dobiti sto po djetetu u duhu slogana pod kojim je nedavno organiziran bal "Za dječji osmijeh".

Uz ove donacije po tri tisuće kuna dobili su Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Brkaču i Udruga Palčić iz Pule. Po dvije tisuće kuna dobili su Udruga za liječenje dijabetesa, za odlazak dvoje djece u školu za učenje življenja sa dijabetesom, Veslački klub Adriatco Poreč, Crveni križ Pazin za Klub osoba sa intelektualnim teškoćama, te Udrugu gluhih i nagluhih Pazin za dvoje socijalno ugroženih članova. Društvo tjelesnih invalida Pazin dobilo je 3.600 kuna, Kuća Djeda Mraza u Kašteliru 1.900 kuna, a Udruzi za liječenje Dravet sidroma darovano je tisuću kuna.

Sve će se donacije dodijeliti kupovinom konkretne opreme i ostalih potreba za spomenute udruge, a pojedincima će se dati bonovi za hranu ili plaćanje troškova struje. Ovo je prva dodjela donacija potrebitima, održana između Božića i Nove godine, dok će se drugi dio donacije uručiti do Uskrsa. Članovi Lions cluba Poreč ovom su prigodom zahvalili svim donatorima, ljudima dobre volje koji su sudjelovanjem na humanitarnom balu organiziranom u povodu Sv. Maura zaštitnika grada Poreča, kupovinom vina, lutrije i slika kao i novčanim darovima omogućili ovu dodjelu darova potrebitima u njihovom okruženju.

O raspodjeli donacija govorio je Jusuf Šehanović, dopredsjednik Lions cluba Poreč, a u ime darovanih zahvalila je Olimpija Meden, ističući 18-to godišnju uspješnu suradnju Lions cluba i Udruge slijepih Poreču kojoj su Lionsi glavni podupiratelji. Uručenje donacija održano je u prostorijama Zdravog grada Poreč, a uz članove Lions kluba Poreč, skromnoj svečanosti prisustvovala je zamjenica porečkog gradonačelnika Nataša Basanić-Čuš, te predstavnici Centra za socijalnu skrb Poreč i članovi Udruge slijepih Poreč. (M. R.)  


Podijeli: Facebook Twiter