Linije vracene po nalogu Ministarstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vožnje na liniji 21 koja preko Fažane prometuje do Peroja prijevoznik Pulapromet je prije tjedan dan ukinuo, ali su u nedjelju vracene i to po nalogu cestovne inspekcije Ministarstva prometa.

Uvidom u rješenje Ministarstva išcitavamo da je inspekcijski nadzor održavanja županijske linije Pula - Fažana - Barbariga obavljen 7. rujna te da je utvrdeno da prijevoznik ne održava navedenu liniju u skladu s dozvolom. Naime, ukinuo je pojedine polaske radnim danima i subotom, dok je nedjeljne vožnje u potpunosti obustavio.

Zbog utvrdenog nezakonitog ponašanja, Pulaprometu je naredeno da po primitku rješenja odmah vrati navedene vožnje.

Zanimljivo je da je direktor Pulaprometa Igor Škatar u utorak izjavio da su vožnje "vracene radi korisnika usluga" pritom uopce ne spomenuvši nalog inspekcije.

Podsjetimo, Opcina Fažana je odbila platiti dio kredita za nove autobuse jer još nema udjela u tom poduzecu, što je rezultiralo ukidanjem dijela vožnji za koje je Pulapromet ustvrdio da su nerentabilne.

- Kao razlog ukidanja pojedinih vožnji na liniji 21 prijevoznik navodi financijske i tehnicke poteškoce te odredene prijepore u sufinanciranju prijevoza s Opcinom Fažana, što je u suprotnosti s odredbom clanka 30. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, stoji u rješenju Ministarstva.

Vožnje su vracene, no prema Škatarovim najavama, opet bi mogle biti ukinute, ovaj put uz amenovanje Županije.

- Buduci da još uvijek nemamo konacni stav Opcine Fažana o sufinanciranju koje je planirano u njihovom proracunu za 2010., u ponedjeljak cemo zatražiti od Županije smanjenje broja polazaka po važecoj županijskoj liniji, izricit je Škatar.


Podijeli: Facebook Twiter