Linićev stup srama za poslodavce koji ne plaćaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon poreznih dužnika, na stupu srama naći će se i poslodavci koji ne isplaćuju plaću. Prijedlogom izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak, ovih dana objavljenim na stranicama Porezne uprave, stvorit će se pravna pretpostavka za kreiranje nove liste dužnika, onih koji ne plaćaju rad.

"Kako bi se smanjio broj poslodavaca koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima već je uvedeno nekoliko mjera posebnim propisima, a njima u prilog ovim se zakonom propisuje da Porezna uprava može objaviti listu poslodavaca za koje je sukladno dostavljenim propisanim izvješćima vidljivo da ne isplaćuju plaću svojim radnicima", piše među ostalim u objašnjenju novosti koja će se uvesti Zakonom o doprinosima.

Ministarstvo financija kao predlagatelj zakonskih izmjena pritom ističe da je "odlučno osigurati" da svi poslodavci pravovremeno podmiruju dospjelu obvezu prema svojim radnicima, s ciljem jačanja financijske discipline kao "odlučne komponente za funkcioniranje i zaštitu pravnog poretka, javnog morala, gospodarskog napretka i socijalnog blagostanja građana".

Pouzdanih podataka o tome koliko radnika u Hrvatskoj radi a da za svoj rad nije plaćeno - nema. (G. GALIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter