Linić zbog zloporabe smijenio 9 rukovoditelja Porezne

Slavko Linić (D. MATIĆ/CROPIX)
Slavko Linić (D. MATIĆ/CROPIX)

Zbog sumnje u zloporabu ovlasti pri obavljanju poslova tijekom 2012. godine, ministar financija Slavko Linić razriješio je dužnosti i privremeno premjestio na druga radna mjesta devet rukovodećih službenika Porezne uprave, među kojima su zamjenik i pet pomoćnika ravnateljice Porezne uprave te pročelnik Područnog ureda Zagreb, izvijestili su danas iz Ministarstva financija.

Dužnosti su tako razriješeni zamjenik ravnateljice Porezne uprave Zlatko Fabijančić, pomoćnica ravnateljice za strategiju i razvoj Anđa Redžić i pomoćnik ravnateljice za opće, pravne i računovodstvene poslove Željko Glavaš.

Također, dužnosti su razriješeni te su na drugo radno mjesto raspoređeni i pomoćnica ravnateljice Porezne uprave za igre na sreću i lokalne poreze Anđela Toth Sesar, pomoćnik ravnateljice za ovršni postupak Miljenko Krželj i pomoćnik ravnateljice za nadzor Damir Živković.

Razriješeni su i premješteni na druga radna mjesta i pročelnik Područnog ureda Zagreb Marko Buljan, voditelj Službe za otkrivanje porezno kaznenih djela Karlo Orešković te voditelj Službe za javnu nabavu Antun Hopfinger.

Ti se službenici, u cilju sprječavanja nastanka moguće štete za Ministarstvo financija obavljanjem poslova u opisu trenutnog radnog mjesta, privremeno premještaju dok postoji sumnja za zloporabu položaja i ovlasti ili dok se ne pokrene odgovarajući postupak, a najduže do 1. siječnja 2014., sukladno Zakonu o državnim službenicima, navodi se u priopćenju Ministarstva financija.

Dodaje se da ti službenici zadržavaju plaću i ostala materijalna prava radnog mjesta s kojega se privremeno premještaju.

Daljnja moguća postupanja Ministarstva financija ovisiti će o rezultatima postupaka koje vode nadležna tijela, navode iz Ministarstva, iz kojeg također još jednom naglašavaju "da u slučaju postojanja sumnje na zloporabu položaja i ovlasti nema 'nedodirljivih'". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter