Linić: Vlada vodi svoju politiku, a MMF svoju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas kako je i MMF priznao Vladi da uspijeva, iako ne dinamikom koju su očekivali, očuvati financijsku stabilnost Hrvatske.

"Posao Vlade je da čuva financijsku stabilnost Hrvatske, da zlo, a to zlo se zove živjeti na račun kredita i uništavati hrvatsku budućnost s nenormalnom potrošnjom, ova Vlada polako mijenja, onako kako mislimo da je to moguće i izdržljivo za privredu i ostale porezne obveznike. I u tom dijelu uspijevamo kontrolirati i to nam se priznalo, barem od MMF-a, za razliku od mnogih znanstvenika u Hrvatskoj ili analitičara kako se zovu", rekao je Linić novinarima na Markovom trgu upitan za komentar preporuka MMF-a.

Vlada vodi svoju politiku, a MMF ima svoju politiku, no MMF je vrlo jasno rekao - nije baš onakva dinamika kakvu bi mi htjeli, ali daje rezultate, dodao je ministar financija.

"Vlada će imati svoju politiku i vjerujem da ćemo znati kontrolirati i potrošnju, a i boriti se za gospodarski rast", kazao je Linić naglasivši da će biti puno lakše i neće "toliko trebati stezati" ako traje gospodarski rast.

"Ali, u Hrvatskoj moramo postati svjesni da, kad se približite 60-postotnom javnom dugu u odnosu na BDP, jednostavno nešto ne valja", upozorio je ministar financija i dodao kako je valjda svima postalo jasno da nije moguće očekivati "da će nam svi davati novac".

"To vidite u Grčkoj, Španjolskoj. Znači, moramo pronaći sami svoje rješenje, a 2012. Vlada je pokazala da to zna. To ćemo učiniti i u 2013.", rekao je Linić i napomenuo da se Hrvatska još uvijek može zadužiti, ali na temelju toga što provodimo programe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter