Linić u Dubaiju, Jakovinu muči bivša firma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nova je godina počela politički loše za ministra financija Slavka Linića. Naime, portal Index.hr objavio je 31. prosinca njegovu fotografiju, snimljenu tri dana prije toga, kako u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, šeće ispred luksuznog hotela Burj Al Arab. Linić je u Dubaiju na kraćem godišnjem odmoru i već danas bi trebao biti na svom radnom mjestu u Ministarstvu financija.

Nije lako ni ministru Tihomiru Jakovini, kojem mediji zamjeraju da je za direktora Hrvatskih šuma imenovao svog prijatelja Ivana Pavelića koji mu je 2006. kao direktor Helios osiguranja osigurao kredit od 60.000 eura uz zalog nad Jakovininom kućom, koja u tom trenutku nije imala uporabnu dozvolu.

Osim toga, ministar nije objasnio tko je od njega kupio posrnulu tvrtko TJ-Prom za 400.000 kuna, iako je ona opterećena dugovanjima od 847.782 kune. Tvrtka je u blokadi 691 dan, a blokirale su je Banka Brod i Privredna banka Zagreb. Na kraju su mediji, odnosno Nova TV, sami otkrili da je svoju zaduženu poljoprivrednu ljekarnu prodao poduzetniku i trgovcu nekretninama Damiru Koporčiću iz Slavonskog Broda. Koporčić je u razgovoru za lokalni portal www.sbplus.hr izjavio da su stvarni dugovi tvrtke TJ-Prom puno manji, nešto iznad 150.000 kuna.

- Tihomir Jakovina obiteljski je prijatelj koji se našao u poteškoćama. Više statusnim nego materijalnim. Na njega je pokrenuta opća medijska hajka. Zbog toga sam Tihi ponudio pozajmicu. On je pozajmicu odbio rekavši da tvrtku želi prodati. Nakon toga zatražio sam uvid u papire tvrtke te ustanovio da ona nije ni približno dužna onoliko koliko se u medijima špekuliralo. Dakle, kupnjom tvrtke TJ-Prom ne samo da sam pomogao obiteljskom prijatelju nego na toj transakciji imam namjeru i zaraditi, rekao je Koporčić. (Z. CRNČEC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter