Linić ponudio Milanoviću mandat na raspolaganje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar financija Slavko Linić je uz odluku o razrješenju svog pomoćnika Branka Šegona ponudio premijeru Zoranu Milanoviću i mandat na raspolaganje, potvrdilo nam je nekoliko izvora bliskih Vladi i SDP-u.

Kako doznajemo iz Ministarstva financija, u Vladu je u petak u predloženom tekstu priopćenja o Šegonovom razrješenju otišla i rečenica o tome da Linić nudi mandat na raspolaganje te je uz to bio priložen i dokument takve "ponude".

To znači da Linić nije ponudio neopozivu ostavku, nego je odluku o svom ministarskom mandatu prebacio na Zorana Milanovića. Kako se Vlada o tome u svome priopćenju u petak nije očitovala, čini se da su takav Linićev potez odlučili zanemariti. Jučer u Vladi nije bilo moguće dobiti potvrdu, ali ni demanti ove informacije.

Na tu temu nismo uspjeli kontaktirati ni ministra financija, a dio naših sugovornika kaže da je očito priča za obojicu završila u petak te podsjećaju da je premijer u nedjelju iz Dubrovnika poručio da Vlada nastavlja s radom i da neće biti rekonstrukcije.

Dajući mandat na raspolaganje Linić je očito premijeru poručio da želi nastaviti raditi ministarski posao, ali i da je odluka hoće li to biti tako ipak na šefu Vlade. (J. MARIĆ/NL)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter