Linić: Nema milosti za one koji varaju građane

Nema milosti prema onima koji varaju hrvatske građane, Slavko Linić (D. Lovrović/Novi list)
Nema milosti prema onima koji varaju hrvatske građane, Slavko Linić (D. Lovrović/Novi list)

Onaj tko vara proračun mora znati da vara građane Hrvatske i da milosti prema njemu neće biti, poručio je ministar financija Slavko Linić, odgovorivši time na kritike kako je sramotno usred turističke sezone zatvarati ugostiteljske objekte na Jadranu, poput vodičkog kluba Hacienda koji su porezni inspektori danas zatvorili.

"Priče o tome da se šteti turizmu, da, tu se slažem. Sramota su za hrvatski turizam, to su ljudi koji kradu, uzimaju, pune svoje džepove, ali ja im poručujem - osim što ste sramota hrvatskog turizma budite uvjereni da ćemo vam pregledati imovinu i doći ćemo do vaših novaca. Praštanja nema. Što ih prije očistimo to ćemo imati uredniji turizam bez ovakvih neodgovornih ljudi", izjavio je Linić za Dnevnik Nove TV.

Za komentar informacije da je, zbog navodno u blagajni pronađenih 4.000 kuna bez izdanih računa, do ponedjeljka zatvorena i popularna Hacienda, oglasio se i zamjenik ravnateljice Porezne uprave Josip Lozančić, rekavši kako poreznici svima moraju osigurati jedanake uvjete kako bi poslovali po zakonu.

"Ovo je razdoblje kada su pojačane gospodarske aktivnosti u tom području. Mi moramo osigurati svim poreznim obveznicima jednake uvjete rada, jednake osnove da mogu poslovati sukladno zakonima i da smo svi u jednakom položaju", izjavio je za Novu TV.

"Ne moraju nas više ničim uvjeriti osim pridržavanjem zakona, dakle da u budućim danima ne bi smjeli vršiti nikakve aktivnosti koje su suprotne zakonskim aktima, kako mi ne bi morali ponovno postupati", poručio je.

Linić se u izjavi ponovno pohvalio višestrukim koristima od fiskalizacije, koja će, istaknuo je, trajati još dugo vremena i kojom se s tržišta "čiste" svi oni koji su bili nemoralni i nisu plaćali poreze. "A svi oni koji su bili ozbiljni, plaćali su, sada imaju više posla, rade kvalitetnije, zapošljavaju više ljudi", ustvrdio je.

Ministar je kazao i kako se rezultati stroge provedbe mjera fiskalizacije vide i u osobnoj potrošnji koja raste u zadnja dva mjeseca. "Građani ocjenjuju da se vrijeme polako mijenja, da se stabiliziraju i jednostavno nešto više mogu trošiti, i to je razlog da trgovina raste", rekao je.

Istaknuvši kako bi to bilo nezahvalno Linić nije želio procjenjivati kako će se kraj recesije u eurozoni odraziti na hrvatsko gospodarstvo.

"Najbolje je ne prognozirati, nego pokušati pokrenuti investicije, jednostavno aktivno raditi, tražiti disciplinu i tog trenutka moguće je da bude bolje", poručio je ministar financija. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter