Linić: Ne znam odakle priča da me SOA pratila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši SDP-ov ministar financija Slavko Linić izjavio je danas da ne zna tko je plasirao priču da ga je SOA pratila jer da on to nije spominjao, istaknuvši da ga u tom smislu nije iznenadilo izvješće koje je predstavio predsjednik Republike Ivo Josipović, koje pokazuje da nije bio pod nadzorom sigurnosnih službi.

- Ne znam odakle je ta priča da je SOA pratila Slavka Linića. Ja to nisam nikada rekao, a izvješće me prema tome nije iznenadilo i zaista mislim da rade profesionalno svoj posao te nemam što dodati, rekao je Linić novinarima u Saboru.

Napomenuo je da je samo najavio da će tražiti izvješće saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost vezano za rad policije koje, kazao je, još nije zatražio. "Ipak moram odabrati koja ću imena metnuti, jer ako se već ja svađam s policijom, ne trebaju ostali ljudi imati problema", naglasio je.

Upitan za tvrdnje načelnika Kriminalističke policije Vitomira Bijelića da ga policija nije pratila Linić je ponovio je da će podnijeti zahtjev i u njemu sve "vrlo jasno naznačiti". "Njihovo pravo je da govore što god hoće", rekao je. Novinarima je izjavio i da ga iz DORH-a nisu zvali.

Novinare je zanimalo i očekuje li da će se na popodnevnoj sjednici SDP-ova predsjedništva te na subotnjem Glavnom odboru stranke otvoriti pitanje njegova isključenja iz stranke.

- S obzirom na to da glasno moji nekadašnji prijatelji govore da me treba izbaciti, očekujem da će imati dovoljno hrabrosti da tu odluku donesu. Način mog istupanja, ako je po njima sve to laž, onda ja nemam što tražiti u SDP-u, istaknuo je.

Stranačkim kolegama u vodstvu SDP-a poručio je i da moraju razumjeti da nakon toliko godina u SDP-u ne laže, već govori istinu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter