Linic: Koncar je neodgovoran partner

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski ministar financija Slavko Linic izjavio je u utorak u Bruxellesu da je potencijalni kupac nekoliko hrvatskih brodogradilišta u poteškocama Danko Koncar neodogovoran partner koji s kojim ce se teško provesti restrukturiranje tih brodogradilišta.

"Pokazuje se da je tocno moje mišljenje da je Danko Koncar od pocetka bio neodgovoran partner Vladi za restrukturiranje. To je covjek koji je kroz medije slao price i poruke, koristio moc da novcima može slati PR poruke, a da se nije ozbiljno pripremao za preuzimanje brodogradilišta. Samim tim bivšu Vladu je doveo u goleme neprilike i nas kao novu Vladu", rekao je ministar Linic, koji je u Bruxellesu sudjelovao na sastanku ministara financija zemalja clanica Europske unije.

Linic je rekao da Hrvatska ima jako malo vremena, do lipnja sljedece godine, da je s postojecim ulagacima teško razgovorati i da je osnovno pitanje sada postoji li još netko tko je voljan u suradnji s državom provesti restrukturiranje brodogradnje.

Ministar financija je rekao da se postojeci ulagaci boje brodogradnje, da nisu bili prisutni u industriji izgradnje brodova i da "nisu sposobni nositi taj teret". "To je neugodna situacija za vladu i nešto cemo morati uciniti", rekao je. Dodao je da stecaj podrazumijeva mogucnost preustroja, ali da je to kod brodogradnje skoro nemoguce obaviti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter