Linić: Hrvatske građane opljačkali HDZ-ovci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Građani Hrvatske teško žive jer su ih opljačkali HDZ-ovci, a pljačku koju je HDZ izveo u posljednjih osam godina, u kojoj su sudjelovali sadašnji čelni ljudi te stranke, zaista je teško nadoknaditi, izjavio je danas ministar financija Slavko Linić.

Na pitanje koliko je potrebno da se to popravi, Linić je rekao da predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko smatra da je za to dovoljan jedan mjesec, a na građanima je da to ocijene. "Bilo im je bitno imati novac za vlastitu stranku i promociju i sve su podredili tome kako se osobno obogatiti", ustvrdio je Linić u Čavlima na izvještajno tematskoj konvenciji primorsko-goranskog SDP-a.

Vlada Zorana Milanovića mijenja taj smjer i nastoji se baviti malim čovjekom, rekao je dodavši da su plaće i mirovine niske, ali da, nažalost, to što je zemlja opljačkana ne plaća ni jedna stranka, nego građani. Govoreći o Ini, Linić je rekao da "još nismo otvorili priču o opljačkanih dvije milijarde kuna kroz plinski biznis". Za to su HDZ i Sanader dobili novac, ustvrdio je dodavši da Vlada nastoji sve te pljačke razriješti i što manje prebaciti na građane.

Linić je ocijenio da smo "sada energetski robovi", jer imamo vlastiti plin, a nismo ulagali u plinska nalazišta i da sada za to trebamo strateške investitore. Također je rekao da je HEP "orobljena firma" te da ta tvrtka mora osigurati prijenos i distribuciju, koji se ne smiju privatizirati. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter