Linic: Bit ce promjena u sustavu PDV-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na prvom radnom sastanku nove Vlade, održanom danas u Banskim dvorima, obavljene su pripreme za prvu Vladinu sjednicu koja ce se najvjerojatnije održati u cetvrtak, a po rijecima ministra financija Slavka Linica, doneseni su i obrisi proracuna za 2012. koji predvidaju smanjenje potrošnje.

"Potrošnja ce biti smanjena, a hoce li to biti pet ili devet milijardi, još ce se vidjeti", izjavio je, nakon sastanka, novinarima Linic, koji je potvrdio promjene u sustavu PDV-a. Pritom nije želio komentirati moguce podizanje stope PDV-a na 25 posto.

Promjene ce biti, rekao je, provedene na nacin da se jasno naznaci koje socijalne i privredne kategorije trebaju manji PDV.

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Cacic uoci sastanka novinarima je izjavio da proracun i reforme ne mogu cekati, te istaknuo važnost kljucnih projekata koje zemlja mora realizirati da bi se zaustavio "slobodni pad".

Ministar branitelja Predrag Matic najavio je pak objavu Registra branitelja. "To je sigurno, ali priprema ce biti temeljita. Pravi branitelji nemaju se cega bojati", porucio je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter