Linić: Babić i njegovi sljedbenici su neodgovorni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar financija Slavko Linić optužio je danas predsjednika sindikata liječnika i članove da su neodgovorni jer žele još plaća, iako su prekoračenja u proračunu i zbog 3,3 milijarde kuna danih zdravstvu.

"Gospodin Babić i njegovi sljedbenici toliko su neodgovorni da bi htjeli još plaća. Prema tome, za Vladu je to vrlo teško breme, jer jednostavno treba smanjiti rashode u zdravstvu, s racionalnim sustavom, ali i smanjenjem plaća doktorima, jer ono što im je HDZ dao, nekakve pripravnosti, ovo i ono, sve su to načini na koje se kradu novci iz proračuna. I to ćemo promijeniti", izjavio je Linić novinarima u Rijeci gdje je sudjelovao u radu izborne konvencije Gradske organizacije SDP-a Rijeke.

Na upit o državnom proračunu i prekoračenju zadanih okvira, Linić je rekao da je napravljeno prekoračenje u odnosu na projekcije u 2013.

Kad promatramo plaće, onda je to Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i MUP, ali ta njihova prekoračenja u plaćama pokrili smo sa smanjenjem nekih stavaka kod drugih ministarstava, i kod plaća i kod materijalnih rashoda.

Preraspodjelama smo njihova prekoračenja pokrili, naveo je Linić dodavši da su prekoračenja u proračunu i 3,3 milijarde kuna zdravstva te da su "gospodin Babić i njegovi sljedbenici toliko neodgovorni da bi htjeli još plaća.

Linić je potvrdio da će sutra biti u Vukovaru, u Koloni sjećanja, a za poruku vukovarskog stožera o nedobrodošlici rekao je kako je očito da u Hrvatskoj još ima puno ljudi s puno mržnje i netolerancije.

Nisam osoba koja mrzi i uopće ne pridajem važnost takvoj jednoj poruci, rekao je Linić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter