Limska draga: Ilegalni skokovi s vijadukta

Vijadukt Limska draga (M. SARDELIN)
Vijadukt Limska draga (M. SARDELIN)

Zbog raznih glasina u petak da je netko počinio samoubojstvo s vijadukta Limska draga, nazvali smo policiju koja je takav navod opovrgnula. No, možda nije potpuno točno da ipak nitko nije skočio s vijadukta.

Naime, prema dojavi Centru 112 u 10.10 sati u petak, četiri osobe su se pripremale za skok s padobranom s vijadukta Limska Draga na Istarskom ipsilonu. Policija je po dojavi odmah uputila ophodnju, no na mjestu događaja nije zatekla nikoga. Centru 112 je dojavu uputio jedan građanin. Prema neslužbenim informacijama ove četiri osobe su skočile padobranom iako su bili upozoreni od ophodarske službe da to ne čine. Doznajemo da ovo nije prvi slučaj skoka padobranom s Limske Drage. Bilo ih je i ranije, a Bina Istra je u tome gotovo nemoćna jer je vrijeme od dolaska padobranaca na most, uočavanja istih na nadzornim kamerama i alarmiranje ophodarskih službi i policije, sasvim dovoljno da obave skok i nestanu. Bilo je slučajeva da su ilegalni padobranci parkirali vozilo van žice autoputa, preskočili žicu i potom pješke došli na vijadukt i skočili. Najveći problem, pored opasnosti da netko ne uspije u skoku je taj što vozači koji vide osobu preko ograde ne uspiju raspoznati ako ima ili nema padobran te vjeruju da će napraviti samoubojstvo, što izaziva paniku među vozačima.

Vijadukt je opremljen kamerom i opasan mrežom, no ništa od toga nije učinkovito. Limska Draga je na najvišoj točki 125 metara od dna, a skok s padobranom je ispod 200 metara vrlo rizičan. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter