Limpress eliminirao Potpićance

Igrači Limpresa pohitali su jedan drugom u zagrljaj (D. MEMEDOVIĆ)
Igrači Limpresa pohitali su jedan drugom u zagrljaj (D. MEMEDOVIĆ)

Na 27. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2015 - Suzuki Motortech", u gledalište su preselili četvrti nositelji, Potpićan '98 AD Tokić. Osvajači "Ulice" 2010. godine slobodni su bili u prvom kolu, da bi im u prvom nastupu na ovogodišnjem turniru glave došao Limpress CB Cabahia.

Uzbudljivih 30 minuta okončano je rezultatom 3:3 i potom se s tribina začulo "Stule, Stule", podrška golmanu Limpressa Ivanu Stuparu pred izvođenje kaznenih udaraca. Da li je skandiranje uzdrmalo prekaljene Potpićance nikad nećemo saznati, no i bez Stuletovog doprinosa tijekom "ruleta sedmeraca", Limpress je izvukao vizu za treće kolo. Naime, Radusin i Bojkić pogodili su stative, Mijatović i Žilo imali su puno bolje namještene nišanske sprave i prvi nastup za Potpićance na "Ulici" bio im je i posljednji, a hakleri Limpressa osokoljeni ovom pobjedom, kojoj se ni sami nisu previše nadali, čekaju sljedećeg protivnika.

- Istina, malo smo se i mi sami bojali "kante", ali dogovor iz svlačionice bio je da se ne predamo do kraja i uspjeli smo se, uz malo sreće, izvući - rekao je, nakon što smo ga nekako izvukli iz zagrljenog klupka koje su formirali hakleri Limpressa, Filip Stipančić. - Nakon što smo prošli prvo kolo malo smo popunili redove i to kvalitetno. Pojačao nas je Dario Mijatović, Goran Stjepić stigao je na utakmicu direktno iz Kopra i isplatilo se. Sljedeći protivnik? Iskreno, nismo se baš nadali prolasku, pa nismo ni gledali daljnji ždrijeb, ali tko dođe dobro je došao. Jedno je sigurno, ova nas pobjeda neće dignuti u oblake, ostat ćemo čvrsto s obje noge na zemlji i potruditi se da doguramo u turniru što je moguće dalje.

Koliko je tanka nit koja razdvaja tragičara od junaka upravo je Stepančić mogao osjetiti na vlastitoj koži. Pri rezultatu 2:2 promašio je idealnu priliku da dovede Limpress u vodstvo i nedugo zatim zabio autogol. Da je to djelovalo na njega mogao je potvrditi i žuti karton koji je uskoro dobio za grub prekršaj, no uspio se vratiti u život i 43 sekunde prije kraja "probiti" Starčića za 3:3, a onda je ishod sedmeraca donio povod za feštu.

- Malo sam zakomplicirao, sve bi bilo puno lakše da sam zabio za 3:2, ali na kraju je dobro ispalo. Potpićanci su nas podcijenili, došli su bez ijedne rezerve s razmišljanjem "lako ćemo" i to im se vratilo, ispali su, a mi idemo proslaviti pobjedu. Predsjednik je obećao gajbu piva za prolaz, sponzor također i tome pridodao bocu Jamesona te je pred nama definitivno zanimljiva noć - zaključio je Stipančić.

Dok se iz svlačionice Limpressa još uvijek orila pjesma, započela je utakmica između žminjskog Čaga i Mog sna, koja je donijela najuvjerljiviji trijumf na ovogodišnjoj "Ulici", 8:0 u korist Žminjaca. Raspucan je bio Luka Orbanić, strijelac četiri pogotka s kojima se, uz jedan iz prvoga kola u pobjedi nad Verudežima, poravnao na vrhu liste strijelaca sa Sebastijanom Jokićem i najavio da lani osvojeni naslov prvog topnika "Ulice" neće prepustiti bez borbe.

Slično sigurno razmišljaju i hakleri TNT Pizzerije Matteo Malinska, prvi nositelji i branitelji naslova, koji su "probili led" rutinskom pobjedom nad mladim "uljanikovcima". Igrala se 25. sekunda kad je TNT prvi put "eksplodirao", a onda je Carlo Berković, najbolji igrač i golman lanjskog turnira "zaključao" svoja vrata i čuvao minimalnu prednost dok se u nastavku nije ukazao Leo Plecić, najbolji igrač "Ulice" 2009. godine kad su "tntovci" također slavili, i s dva pogotka zaključio ovu priču.

Uslijedio je ogled koji je, barem na papiru, trebao biti poslastica dana, sraz klinaca Pizzerije Jupiter, drugih nositelja "Ulice" i riječkog CB Merag. Riječani su prvog dana turnira rastužili Dom sportova "Mate Parlov" pobjedom nad Šijancima, ovom prilikom je tribina, na kojoj se opet okupio respektabilan broj posjetitelja, puno zadovoljnija dočekala kraj susreta i pobjedu klinaca. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter