"Limarov sin" Đanija Bulića u Kinu Valli

Izložba 'Limarov sin' Đanija Bulića u kinu Valli
Izložba 'Limarov sin' Đanija Bulića u kinu Valli

"Nepoznati autori" naziv je projekta koji koordinira pulska udruga Teatar umjetnosti, u sklopu kojeg je u kinu Valli otvorena izložba "Limarov sin" Đanija Bulića.

Autor izložbe istaknuo je utjecaj očevog zanimanja – bio je limar - zbog kojeg je zavolio materijal u kojem se likovno izražava.

- Stvaralačka aktivnost oblikovanja industrijski proizvedenih predmeta, gdje je oblik uvjetovan funkcijom, donosi nam CAD-CAM alate i svjež način razmišljanja u izražavanju. Odbacimo li uvjetovanost u takvom okruženju, ostaje nam volumen čija estetika više nije identificirana micanjem nepotrebnih komada s bloka kamena ili dodavanjem sloja gline već je formiran plohom koja ga omeđuje, kaže Bulić o svojim skulpturama. Osim skulptura izloženi su i njegovi radovi industrijskog dizajna, a za koje je Zdenka Višković Vukić, ravnateljica Javne ustanove Pula Filam Festival, rekla da su u iščekivanju potencijalnih investitora za proizvodnju.

Ona je otvarajući izložbu istaknula i da je prostor Kina Valli idealan za promidžbu "nepoznatih" autora te da prostor pruža mogućnost upoznavanja šire javnosti s radom autora.

- Cilj projekta "Nepoznati autori" je omogućiti predstavljanje nepoznatih autora iz područja likovne i primijenjene umjetnosti, ističe Kristina Nefat, predsjednica udruge Teatar umjetnosti.

Izložba se može razgledati tijekom radnog vremena kina Valli sve do 1. ožujka 2013. godine. (B. Ć. J.)

 - GO02284907.jpg

S otvaranja izložbe

 


Podijeli: Facebook Twiter