Lilihip: Farabutti u pjesmi i u kuhinji

Paul i Romeo Bilandžić (N. LAZAREVIĆ)
Paul i Romeo Bilandžić (N. LAZAREVIĆ)

Dugo vas nismo čuli ni vidjeli. Kuha li se neki novi hit u radionici braće Lilihip?
Paul
: Mogu reći da mi volimo kuhati i znamo kuhati, svaki dan naučimo nešto novo i uživamo u kuhanju. Kuha se novi hit, a što se glavnog jela tiče, imat ćemo rižot s farabutto pijetlom, a za desert mogu biti baby tramontana palačinke, što će biti naš novi svjetski hit ove sezone.

Pjesma se zove Baby tramontana, snimili smo je prošli tjedan u studiju Partyzan, a uskoro snimamo spot. Ja sam autor glazbe, Romeo je napisao tekst, mastering se radi u Londonu, a pjesma će biti predstavljena na after partyju Sanrema u veljači. Prije tri godine imali smo hit Farabutti koji je bio 31. na američkoj top-ljestvici.

Tko je Baby tramontana?
Romeo
: Ljudi odmah pomisle na vjetar. Točno, to je hladan vjetar koji puše sa sjevera. No, jednom prilikom smo nastupali u Italiji gdje smo upoznali jednu lijepu, prekrasnu, pravu ženu tramontanu i dok smo se vraćali po autostradi događale su se zgode i nezgode kakvih uvijek ima na autocesti, od karabinjera do blokiranja prometa. Čuli su se neki pucnjevi u daljini i tako je došla inspiracija za pjesmu i nadamo se da će se svidjeti cijenjenom gledateljstvu i slušateljstvu.

Vi ste dečki navikli na bol. Je li kuhanje melem, a ne sol, na tu ljutu ranu?
Paul
: Ima i jednog i drugog. Znaju nas kao veseljake, rijetko kad smo izbedirani, ali normalno da se u kuhanju treba staviti i malo soli u određenu hranu. A za pjesmu "Ja sam dečko naviknut na bol" jednostavno smo bili u filmu pa smo napravili tu lijepu baladu. Nismo imali neku specijalnu priču tipa razočarani smo u ljubav, u ono doba više su nam ležale lagane pjesme.

Romeo: U ono doba mene je zabolio kutnjak pa sam bio dečko naviknut na bol, a imao sam tada snimanje TV emisije. 
Paul: A morao se smijati, što nije bilo lako.

Farabutti ste u pjesmi, a u kuhinji? Zakuhavate li ili paprite?
Paul:
I jedno i drugo.
Romeo: Sladimo.
Paul: Više sladimo, mi često u slanu hranu dodamo po žličicu šećera. To su naše male finese, nemamo nešto specijalno na grame, dekagrame, sve otprilike radimo. I neke stvari čak dodajemo usput, ili ovisi što je pri ruci. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter