Likovnjaci u dnevnom boravku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U "Karlu Rojcu" otvorena je izložba pod nazivom "HDLUI u dnevnom boravku". Rijec je o izložbi radova clanova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre koji koriste radne prostore, odnosno ateljee u Rojcu, a ciji su radovi ukrasili zidove prostorije koju djelatnici ove zgrade od milja zovu dnevni boravak.

Tim su se povodom predstavili: Hassan Abdelghani, Eros Cakic, Gordana Ivancic Dobran, Fulvio Juricic, Davor Kliman, Roberta Weissman Nagy, Marina Orlic, Jadranka Ostic, Robert Pauletta, Andi Pekica, Denis Sardoz, Sanja Simeunovic Bajec, Marijan Sinošic, Borut Skok, Ksenija Tomicic, Romano Ugussi, Lara Ušic i Suzana Žirovnik Kariko.



- U Rojcu postoji 14 ateljea clanova HDLU-a Istre. Na izložbi predstavljamo 18 umjetnika, clanica i clanova HDLU-a Istre, renomiranih i priznatih istarskih umjetnika koji koriste te ateljee i u njima stvaraju. Cilj ove skupne izložbe je predstaviti likovnu djelatnost u Rojcu, a ujedno afirmirati prostor "dnevnog boravka" kao buduceg zajednickog mjesta druženja i prezentiranja radova svih korisnika Rojca. Sam prostor može odlicno funkcionirati i kao galerijski-izložbeni prostor, što bismo voljeli potvrditi ovim kvalitetnim skupnim predstavljanjem sa strucnim likovnim postavom, rekao je prilikom otvorenja izložbe Moris Žikovic, strucni referent za razvoj civilnog društva i gradske manifestacije Grada Pule i autor koncepta izložbe.

Eros Cakic, predstavnik Grada, kazao je da bi izložbu želio posvetiti Goranu Praštalu Bati, covjeku koji je dušom i srcem volio Rojc, a koji je shrvan teškom bolešcu preminuo prije godinu dana.

Na izložbi su zastupljeni recentni radovi clanova HDLU-a Istre od slike, skulpture i videa do grafike. Izložba ce biti otvorena do 1. srpnja. (V. ŠILIPETAR)


Podijeli: Facebook Twiter