Likovni radovi malih Velovršana za bijenale u Francuskoj

Martina Licul, 6. b, OŠ Veli Vrh
Martina Licul, 6. b, OŠ Veli Vrh

Veliki su uspjeh ostvarili učenici iz pulske Osnovne škole Veli Vrh koji pohađaju likovnu skupinu. Kako nam je rekla njihova profesorica likovnog Roberta Weissman Nagy, dvadeset je radova učenika petih, šestih i sedmih razreda koji pohađaju likovnu skupinu odabrala za međunarodni slikarski bijenalni natječaj u Francuskoj čija je ovogodišnja tema bila "tradicionalna arhitektura u vašoj zemlji", a 12 radova je prošlo natječaj.

- Volim kreativan rad s djecom, a ovo je izuzetan uspjeh za sve nas. Nismo oslikavali kažune, već smo malo proučavali specifičnu arhitekturu ovih krajeva, ne onu modernu, već tradicionalnu. Gledali smo specifičan istarski kamen, koji nije kao u Dalmaciji, specifičnu arhitekturu dvorišta, tradicionalne korte, kanalice, sve te boje, tu ima toliko specifičnosti da jednostavno nisu iz svega toga mogli ispasti loši radovi. Izložba se otvara u subotu, a 30. travnja bit će dodjela nagrada. Očekujemo nagradu, ali zadovoljni smo i s onim što smo dosad učinili - kazala je profesorica Weissman Nagy. Knjiga će biti predstavljena u pulskoj Zajednici Talijana 24. travnja, kad se zatvara festival dječje knjige Monte Librić.

Biennale obuhvaća radove učenika od 6 do 10 godina, i od 10 do 14 godina, a učenici iz škole Veli Vrh sudjelovali su u ovoj starijoj kategoriji. Učenici čiji su likovni radovi odabrani za francusku izložbu su: Nika Sokolović, Caterina Simonelli, Eva Krtalić, Paola Pamić, Samuel Moscarda, Elizaveta Bulavina, Sandra Čelebić, Damjan Kosanović, Mihael Balac, Martina Licul, Greta Cukon i Larisa Šaldić. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter