"Like a Virgin" ili ekran kao slika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slika kao ekran - svojevrsni je podnaslov izložbe mladog rijeckog umjetnika Ive Matošica u pulskoj galeriji Milotic, a pod temom "Me, Myself & Art" donosi uzbudljiv, angažiran, topao i razigran prikaz scena, prizora, citata iz popularnih filmskih i glazbenih ostvarenja koji su posebno inspirirali i pobudili autorovu maštu.

Uz simpaticna koketiranja Matošica s nezaobilaznim refrenima, poput onog Stonesove "(I Can't Get No) Satisfaction" ili pak Madonnine "Like a Virgin" i "John The Revelator" Depeche Modea, on svoje ime (doslovno) vješto provlaci i kroz filmske kadrove naslova poput "Working girl", "Who's Afraid of Virgina Woolf" i drugih.

Promatracu se nudi i naslovnica casopisa "IVOGUE" koja najavljuje upravo izložbu cija je i sama bitna karika. Ništa manje upecatljivi nisu ni satovi, kreativni zidni ukrasi/predmeti koji, poput slika, privlace svojom osobitošcu i temperamentom.

Izložbu je moguce razgledati do 21. listopada, a o njoj se u popratnom tekstu kataloga, koji potpisuje prof. Vanja Tataj, izmedu ostalog može procitati da se autor okrece unikatom i jedinstvenom pristupu u izradi sata-objekta u vrijeme kad je današnji dizajn u jacem omjeru u inflaciji radi neprekidnog profiliranja robe i u jakoj industriji umnožavanja kojoj realno prijeti šansa za slomom.


Podijeli: Facebook Twiter