Lijes s tijelom Borisa Šprema stigao u Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lijes s tijelom pokojnog predsjednika Hrvatskoga sabora Borisa Šprema stigao je danas redovitim letom Lufthansinog Airbusa 319 iz Frankfurta u 13,38 sati u Zračnu luku Zagreb, gdje su ga dočekali najviši hrvatski državni dužnosnici.

Lijes u pogrebno vozilo prenose šestorica pripadnika straže Hrvatskoga sabora u pratnji najviših državnih dužnosnika i članova obitelji, kroz postrojeni dvored pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske ispred vladinog hangara u zračnoj luci.

Pogrebno vozilo pod policijskom pratnjom zatim kreće prema mrtvačnici na Gradskome groblju Mirogoju.

Boris Šprem umro je u nedjelju, 30. rujna, u MD Anderson Cancer Center u Houstonu (Teksas, SAD) u 57. godini nakon duge i iscrpljujuće borbe s bolešću. Lijes s tijelom zrakoplovom je iz Houstona prevezen do Frankfurta, a potom do Zagreba. 

Posljednji ispraćaj Borisa Šprema bit će u četvrtak u 12 sati na Mirogoju.

Boris Šprem bolovao je od iznimno malignog oblika multiplog mijeloma. Usprkos intenzivnoj terapiji bolest je progresirala.

Svečana komemoracija za preminuloga predsjednika Hrvatskoga sabora održat će se danas u Hrvatskom saboru u 17 sati.

Posmrtni ostaci preminuloga predsjednika Hrvatskoga sabora bit će prethodno izloženi u mrtvačnici gradskoga groblja Mirogoj u četvrtak, od 7.30 do 11.30 sati.

Dan ispraćaja predsjednika Sabora Vlada je proglasila danom žalosti. (Hina, GI)

Posebna regulacija prometa

Sutra će, povodom posljednjeg ispraćaja predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema na Gradskom groblju Mirogoj, Ulicom Hermana Bollea te Mirogojskom cestom od rotora do Remetske ceste na snazi biti privremena regulacija prometa.

Od 6 do 14 sati bit će zabranjen promet, zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim za vozila s dozvolom, autobuse ZET-a i taxi vozila Ulicom Hermana Bollea te od 9 do 14 sati Mirogojskom cestom od Remetske do Aleje Hermana Bollea. Bit će pojačane autobusne i tramvajske linije koje voze prema groblju Mirogoj.


Podijeli: Facebook Twiter