Lijepo sanjaj, mali andele…

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon 11 godina borbe s teškom bolešcu naša mala sugradanka Nika Mumlek sklopila je svoje umorne oci i tiho napustila svoj dom i neutješnu obitelj. Nika je zaista bila jedinstvena. Ne samo zbog toga što je u Hrvatskoj bila jedino dijete kojem je u posljednjih 20-ak godina dijagnosticirana vrlo rijetka bolest od kojeg u svijetu boluje tek oko 500 osoba, vec ponajviše zato što je svojom snagom i voljom za životom iznenadila lijecnike i dirnula mnoga srca.

Iako je životni vijek djece s ovim teškim metabolickim poremecajem prosjecno tri godine, Nika je uspjela proslaviti i svoj 11. rodendan. Nije se željela predati niti prije tri godine kada je nastupila posljednja faza bolesti, nego se uspjela otrgnuti komi koja ju je držala zarobljenom cetiri mjeseca.

Svaki njezin dan bio je borba za preživljavanje, koju su joj mnogi dobri ljudi željeli olakšati organiziranjem humanitarnih akcija i prikupljanjem novcanih sredstva neophodnih za Nikin kvalitetan i dostojanstven život.

Njezin osmijeh pružao je roditeljima neopisivu radost i teško da je ikoga mogao ostaviti ravnodušnim tko ga je barem jednom ugledao. I tako cemo ju pamtiti, po tom ozarenom licu koje taji svoju bol, po snažnoj volji da što duže bude na ovom svijetu, uz svoje najmilije koji su joj pružali bezuvjetnu ljubav.

Bila je i ostala heroj života do samog kraja, mali borac kojeg je u subotu na posljednje pocivalište ispratila tužna povorka, poslavši joj posljednji pozdrav kakav prilici andelima. K nebu se zaputilo 140 bijelih balona, po jedan za svaki mjesec njezina života, noseci joj poruku "Lijepo sanjaj, mali andele…".


Podijeli: Facebook Twiter