Lijepo odjekuju verši na šterni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Toplo lipanjsko predvecerje, cvrkut lastavica, Batistelina šterna, a oko nje pjesnici svoje misli i osjecaje publici prenose u veršima. Rijec je o susretu cakavskih pjesnika Verši na šterni koji je ove godine doživio svoje 17. izdanje.

Zanimljiv, ali nimalo lak zadatak da odabere one koji ce svoje uratke kazivati pred publikom ove je godine pripao pjesniku Nikoli Kraljicu. Od 154 pjesme proizašle iz pera 56 autora, on je odabrao 30 od 26 autora. Posebnu draž manifestaciji daje i istoimena zbirka u kojoj ostaju trajno zabilježeni stihovi odabranih pjesnika.

U ovogodišnju zbirku uvršteni su pjesnici: Doris Drandic Vrtacic, Marija Družeta, Davor Dužman, Nevenka Erman, Jelica Fiorido, Nada Galant, Živka Kancijanic, Denis Kontošic, Ana Krnjus, Nada Luboteni, Marija Maretic, Ida Markovic, Vesna Miculinic Prešnjak, Vesna Milan, Malvina Mileta, Daniel Mohorovic, Drago Orlic, Marija Pacek, Ivan Ivica Pilat, Marija Pogorilic, Marija Ribaric, Biserka Udovicic, Loreta Ukota, Ante Toni Valcic, Mirela Vidak i Masimo Vladic.

Susret su obogatili i clanovi Limene glazbe lokalne Zajednice Talijana, male vižinadske balerine i baletani te Branislav Ostojic, profesor glazbene kulture koji je na okarini izveo "Istarsku polkicu".

U toploj i prijateljskoj atmosferi glavnim vižinadskim trgom i ovog su puta odjekivali i ispreplitali se dijalekti iz raznih krajeva Istre iz kojih su izvirali toplina izraza, snaga duha i ljepota ispjevanog.

Uz želje pjesnicima da nastave plemenite nakane ocuvanja cakavske rijeci Roberta Razzi, pjesnikinja i voditeljica manifestacije, ovo je jedinstveno pjesnicko druženje zakljucila rijecima iz predgovora ovogodišnjeg izbornika: "Homo na kras, kadi mirišu kuš, pelin i lavanda". Pjesnici su druženje nastavili u srdacnoj atmosferi u obližnjim Ferencima.


Podijeli: Facebook Twiter