"Lijepe price Ede Budiše" u Glasu Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradska knjižnica Pazin, kao upravitelj Kuce za pisce, u suradnji s Istarskom županijom raspisala je natjecaj za regionalnu književnu nagradu "Edo Budiša" koja ce se dodjeljivati autoru do 35 godina starosti koji je u minuloj godini objavio zbirku prica na hrvatskom, bosanskom, srpskom ili crnogorskom jeziku.

No, osim autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije te Crne Gore, za nagradu "Edo Budiša" mogu konkurirati i autori iz drugih zemalja srednje i jugoistocne Evrope ako im je zbirka prevedena na neke od spomenutih jezika.

Prijave za nagradu "Edo Budiša" provode se slanjem pisanog obrazloženja i pet primjeraka kandidirane zbirke prica na adresu Gradska knjižnica Pazin (za nagradu "Edo Budiša"), Šetalište Pazinske gimnazije 1a, 52000 Pazin, Hrvatska; a rok za slanje prijedloga je 5. travnja.

Uz nagradu "Edo Budiša" za objavljenu zbirku prica, Istarska županija i Gradska knjižnica Pazin u suradnji s Glasom Istre raspisuju i natjecaj za neobjavljenu kratku pricu. Ovaj je natjecaj nazvan "Lijepe price Ede Budiše", prema jedinoj objavljenoj Budišinoj zbirci prica, a tako se ujedno zove i jedna od najljepših njegovih prica. Ovaj je natjecaj namijenjen piscima i spisateljicama do 35 godina starosti koji pišu na hrvatskom, bosanskom, srpskom ili crnogorskom jeziku.

Price na slobodnu temu trebaju biti duljine do pet kartica (ukupno 9.000 znakova zajedno s razmacima), a naslovljene i potpisane price treba slati u RTF formatu na e-mail [email protected] s kratkim životopisom autora odnosno "bilješkom o piscu" do pet redaka duljine. Ovaj je natjecaj otvoren na neograniceni rok.

Najbolje medu pristiglim pricama objavljivat ce se jednom mjesecno u kulturnom prilogu Glasa Istre "ArtIstra" (bez honorara), a jednom godišnje medu pricama objavljenim u Glasu Istre birat ce se najbolja. Autori najbolje ocijenjenih prica bit ce pozvani da sudjeluju u programu manifestacije "Dani Eda Budiše" potkraj godine u Rovinju, a u slucaju dovoljnog broja kvalitetnih radova, najbolje price bit ce objavljene u knjizi. (D. ŠIŠOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter