Lijek za artritis zaustavlja rak kože

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rezultati najnovijeg istraživanja objavljenog u casopisu Nature su pokazali kako leflunomid - lijek koji se koristi za saniranje reumatoidnog artritisa, takoder zaustavlja rast malignog melanoma.

Stoga se strucnjaci nadaju kako bi revolucionarno otkrice znanstvenika Sveucilišta East Anglia i Djecje bolnice iz Bostona uskoro moglo rezultirati ucinkovitim novim tretmanom za jedan od najsmrtonosnijih oblika raka!

Melanom je zlocudni tumor kože koji se može razviti iz madeža ili na koži gdje prethodno nije bila nikakva promjena. U Hrvatskoj godišnje oboli više od 600 osoba, s tendencijom trajnog povecanja broja oboljelih.

"Rijec je o iznimno uzbudljivim rezultatima istraživanja jer je smrtnost uzrokovana rakom kože nažalost u porastu. Stoga nam hitno trebaju novi, ucinkovitiji tretmani.

S razlogom se nadamo da ce nas ovo istraživanje dovesti do novih preparata za lijecenje melanoma koji ce, zajedno s drugim oblicima terapije, zaustaviti napredovanje bolesti", porucuje dr. Richard White - znanstvenik Djecje bolnice iz Bostona.


Podijeli: Facebook Twiter