Liječnički kartoni Marilyn Monroe prodani za 25.600 $

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Liječnička dokumentacija Marilyn Monroe iz koje se vidi da je hollywoodska diva u mladosti imala nekoliko estetskih operacija prodani su za 25.600 dolara na dražbi organiziranoj proteklog vikenda u Kaliforniji.

Na dražbi koju je na Beverly Hillsu organizirala kuća Julien's, bili su ponuđeni osobni predmeti više hollywoodskih zvijezda i svjetski poznatih osoba, među kojima su Elizabeth Taylor, Julie Andrews, Greta Garbo i Lady Diana.

Medicinski kartoni Marilyn Monroe potaknuli su znatiželju jer su sadržavali nekoliko rentgenskih snimaka glave slavne glumice i liječnička izvješća o operacijama kojima je bila podvrgnuta.

Tako se doznalo da je zvijezda filmova "Neki to vole vruće" i "Sedam godina vjernosti" još 1950., u 24. godini, operirala bradu i nos. Iz kartona je vidljivo i da je 1975. u New Yorku imala izvanmateričnu trudnoću.

Vrijednost tih kartona prodanih za 25.600 dolara premašili su neki predmeti koji su pripadali glumici, nagrada Redbook koju je primila 1952. (62.500 dolara) i niz fotografija (s pravima) snimljenih u vrijeme korejskog rata (50.000 dolara).

Na dražbi su usto prodani oprava kreatorice Catherine Walker koja je pripadala Lady Diani (75.000 dolara), putna torba Grete Garbo (12.500 dolara), vjenčanica koju je Julie Andrews nosila u filmu "Moje pjesme, moji snovi" (22.500 dolara) i ogrtač od jelenje kože Elizabeth Taylor (25.000 dolara). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter