Lijecnici se potukli nad umirucom djevojcicom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog fizickog sukoba dvojice lijecnika u Opcoj bolnici Gospic u prostoriji gdje se nalazila umiruca dvogodišnja djevojcica, ministar zdravstva Darko Milinovic zatražio je od ravnateljice Marije Vrkljan Ilijevski žurnu istragu o tom incidentu i sankcije protiv zavadenih djelatnika.

Najavio je i inspekcijski nadzor u bolnici koji bi trebao utvrditi je li djevojcica, koja je prilikom transporta u KBC Rijeka umrla zbog bakterijske sepse, u gospickoj bolnici dobila svu medicinsku pomoc koja joj je bila potrebna.

- Izražavam nezadovoljstvo i žaljenje zbog tog incidenta, a ispricavam se svima koje je taj okršaj doveo u neugodnu situaciju. Nedopustivo je da se bilo tko u Hrvatskoj fizicki obracunava, a kamoli lijecnici u bolnici, izjavio je ministar Milinovic na konferenciji za novinare nakon obilaska KBC-a Zagreb.

"Prije 20 godina beogradski glumac Ckalja šalio se da ako se želite riješiti punice, pošaljite je u gospicku bolnicu. Danas je to hrvatska klinika Schwarzwald, to je moja bolnica, i ne želim da neki incident naruši njen ugled", ustvrdio je Milinovic, kojega je pogodilo što se bolnica iz koje dolazi spominje u tako negativnom kontekstu.

Prema svjedocenju roditelja koji su prošlog vikenda malu Antoniju dovezli u OB Gospic u teškom stanju, lijecnik Drago Ratkovic sukobio se s anesteziologom Damirom Pahljinom oko bolnickog kreveta, dok je njihovo dijete, boreci se za život, ležalo u istoj sobi. Vikanje i naguravanje medu spomenutom dvojicom završilo je šamaranjem, ispricali su roditelji, šokirani ponašanjem lijecnika koji su trebali spašavati dijete.

Ravnateljica gospicke bolnice vec se navodno izjasnila kako sukob dvojice lijecnika nije imao nikakva utjecaja na smrt male pacijentice te navela da je stanje meningkokne sepse u kojoj se dijete nalazilo uz pravodobno lijecenje smrtonosno u 90 do 95 posto slucajeva.

Nakon što od ravnateljice OB-a Gospic dobije izvješce o incidentu, ministar ce, kako najavljuje, zatražiti od Hrvatske lijecnicke komore da u toj bolnici obavi strucni nadzor i utvrdi je li bilo propusta u zdravstvenoj usluzi koju je djevojcica ondje primila. (Lj. BRATONJA MARTINOVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter