Lijecnici ocekuju oporavak 4-godišnjaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetverogodišnji N. S. koji je u srijedu oko 5.45 sati naden kako u pidžami i uplakan leži promrzao nasred nogostupa ispred zgrade na pulskoj Rivi pao je s krova zgrade s visine od 11 metara! Pulska je policija utvrdila da je za pad djecaka odgovoran njegov otac Siniša S. (41).

Siniša S. izašao je iz stana oko 5 sati ujutro pritom zakljucavši vrata, a svog je 4-godišnjeg sina ostavio na spavanju, izvijestila Gordana Ostovic iz OKC-a PU istarske. Medutim, djecak se u neko doba probudio i tražeci oca izašao kroz prozor kuhinje na krov susjedne zgrade te je pao s visine od 11 metara na nogostup. Protiv oca ce policija podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe.

Nakon pronalaska ozlijedenog djecaka osim njegova oca policija je saslušala i majku Lidiju S., no njezina eventualna odgovornost nije utvrdena. Supružnici su, naime, pred razvodom, a djecak je ovih dana bio kod oca.

Cetverogodišnjaka koji je u pidžami ležao na tlu i plakao ugledao je susjed Damir Radakovic, koji je pozvao hitnu pomoc. Djecak je zbog teških ozljeda hitno prebacen na lijecenje u zagrebacku bolnicu u Klaicevoj ulici.



Goran Roic, ravnatelj bolnice u Klaicevoj, rekao je da djecak nije u životnoj opasnosti, ali ce neko vrijeme biti pod stalnim monitoringom osnovnih životnih funkcija. Djecak ima višestruke prijelome po cijelom tijelu, a ozlijedena mu je i glava, no primarna ozljeda koja zahtjeva posebnu lijecnicku pažnju jest ozljeda grudnog koša i pluca.

N. S.-u su u cetvrtak operirane natkoljenice i ako njegov oporavak bude uredan daljnje mu operacije, po procjenama lijecnika, nece biti potrebne iako mu je slomljena i podlaktica. Ravnatelj bolnice ocekuje da bi se djecak trebao uspješno oporaviti u sljedecih nekoliko tjedana.

Inace, bivši supružnici i roditelji stradalog djecaka do sada nisu prijavljivani zbog kaznenih dijela, a niti zbog nasilja u obitelji.


Podijeli: Facebook Twiter