Lijecnice iz Arsenalske sele na Giardine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Boris Miletic u protekla je dva tjedna usvojio 14 akata, uglavnom o izgradnji komunalne infrastrukture, davanju u zakup ili ustupanju gradskih poslovnih prostora i zemljišta, a prihvacen je i prijedlog UPU-a Marina Veruda.

Najzanimljivija odluka svakako je ona o dodjeljivanju poslovnog prostora na Giardinima 2 na uporabu Istarskim domovima zdravlja. Buduci da se radi o djelatnosti od interesa za grad, prostor od 167 cetvornih metara na dvije etaže se iznajmljuje bez naknade na deset godina uz mogucnost produljenja ugovora o uporabi.

Istarski domovi zdravlja prostor mogu ga davati na uporabu, ili u zakup, subjektima koji obavljaju djelatnost zdravstvene zaštite koja predstavlja javnu potrebu i interes Grada. U dodijeljenom bi prostoru djelatnost obavljale cetiri lijecnice opce medicine koje su trenutno u neuvjetnim ordinacijama u Arsenalskoj 8.

Uz ovu odluku, usvojene su i odluke o pocetku javne nabave za izgradnju pristupne prometnice u dijelu naselja na Monte Giru, odnosno odvojak Benciceve ulice, te izgradnju nastavka oborinske odvodnje Kalceve ulice u naselju Štinjan.

Na Monte Giru ce se tako izgraditi sto metara prometnice s okretištem te oborinska odvodnja i javna rasvjeta, a investicija je vrijedna pola milijuna kuna. U Štinjanu ce se, pak, izgraditi nastavak oborinske odvodnje u dužini 48 metara sa separatorom masti i ulja, te upojnim bunarom, a vrijednost ove investicije iznosi gotovo 197 tisuca kuna. (G. ROJNIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter