Lighthouse festival od 24. do 26 svibnja u Poreču

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Modeselektor, Hercules and Love Affair Soudsystem, Wankelmut, Ame, Oliver Koletzki i Kollektiv Turmstrasse samo su neki od dosad poznatih izvođača Lighthouse festivala koji će se održati od 24. do 26. svibnja u Poreču i kojim će službeno započeti vrlo bogata festivalska sezona u Lijepoj Našoj.

Novi festival u Istri, pokrenut pod sloganom "Elektronička glazba na odmoru", nastao je kao zajednički projekt udruženih promotora s područja Austrije, Njemačke, Švicarske, Slovenije i Hrvatske. Zanimanje za proljetnim partijanjem na našoj obali već je vidljivo, što potvrđuje i podatak da su earlybird ulaznice koje su se u prodaji našle početkom ožujka već rasprodane, a porečka Lanterna upisana je na mapu poželjnih festivalskih destinacija u ljetnoj sezoni 2013. godine.

Trodnevni program Lighthouse festivala odvijat će se na nekoliko pozornica na otvorenom te dvije zatvorene pozornice, bit će tu nezaobilaznih boat partyja, umjetničkih instalacija i predstavljanja glazbenih labela, među kojima će se naći i hrvatska etiketa Burek music predvođena DJ-ima Mislavom i Pytzekom.

Fanovi progresivne glazbe doći će na svoje na Progressive Beach Flooru, smještenom na samoj plaži Lanterne.

Idejni začetnik Lighthouse festivala je Pratersauna, poznati bečki klub koji se već treću godinu za redom može pohvaliti statusom druge najbolje klupske destinacije na području središnje Europe.

- Naše dugogodišnje iskustvo u produkciji događanja, zabavnoj industriji i turizmu Lighthouse festivalu će osigurati sjajan soundsystem i jedinstvenu atmosferu. Ljeto će ove godine početi nešto ranije no što je uobičajeno, a gostima će to biti izvrstan glazbeni i popratni sadržaj za prvi vikend-bijeg na sunčanu obalu Hrvatske, poručio je generalni menadžer Pratersaune Hennes Weiss.

Ulaznice za Lighthouse festival prodaju se po cijeni od 150 kuna (24-satna ulaznica) te 250 kuna (festivalska ulaznica) u sustavu Eventima. (I. KOCIJAN/NL)


Podijeli: Facebook Twiter