Liga za prvaka: Porečani pregazili Dubravu

David Miličević bio je među najefikasnijim strijelcima Porečana (J. PREKALJ)
David Miličević bio je među najefikasnijim strijelcima Porečana (J. PREKALJ)

Vole rukometaši Poreča kada im u goste dolazi Dubrava, koju već tri-četiri utakmice na svom parketu redovno pobjeđuju i uvjerljivijim rezultatom no večeras. Mogli su tako Porečani i u večerašnjem trećem kolu Lige za prvaka doći i do uvjerljivije pobjede. No, konačnih plus četiri (33:29) bilo im je i više nego dovoljno da upišu prve bodove u ovoj elitnoj ligi šest najboljih hrvatskih klubova te ujedno nanesu gostima, koji su dosad kod kuće upisali dva vrijedna "skalpa" (Siscia, Nexe), prvi poraz.

Prihvatili su zagrebački rukometaši ritam igre kakav najviše odgovara Poreču, brz rukomet s puno trke, praktički jurnjave po parketu. U takvom ritmu malo momčadi protiv razigranih i rastrčanih porečkih rukometaša ima izgleda jer oni su i ovom prigodom jednostavno bili prebrzi za "veprove", kako je nadimak rukometašima Dubrave.

Počeli su Porečani gasiti gostima svaku nadu od samog početka, rešetajući mrežu iz svih oružja i pozicija. Visokom efikasnošću (do polovice prvoga poluvremena imali su stopostotan šut 9/9) "bušili" su svog nekadašnjeg suigrača, vratara Igora Totića, jednu od važnih karika svih uspjeha Dubrave, kojem jednostavno nisu dali da se razbrani. Totić je tako u prvom dijelu ostao bez ijedne obrane, a njegov kolega Tin Badžek svoje je dvije upisao u zadnje tri minute prvog poluvremena.

S druge strane, Tomislav Sladoljev je na vratima Poreča zaustavio devet lopti u prvih 30 minuta i uz Thossa, Mataiju i Miličevića (po četiri gola) bio najzaslužniji za visoko vodstvo domaćina, koji su u završnih deset minuta prvoga poluvremena imali i sedam golova prednosti (18:11, 19:12).

U početak drugog poluvremena, kada je Poreč s obrane 6-0 prešao na 5-1, bolje je ušla Dubrava, čiji su igrači u prvih šest minuta zabili tri pogotka i smanjili zaostatak na dva gola (17:19). No, nakon što je Tim Thoss prekinuo sušu porečkih pogodaka domaćini su ponovno ubacili u petu brzinu i serijom 6:0 za svega pet minuta igre u 41. minuti dostigli i najviših osam golova prednosti (25:17). Krajnja četiri gola zaostatka je sve što su Zagrepčani do kraja uspjeli napraviti s obzirom da su Porečani do isteka vremena potpuno kontrolirali situaciju na parketu.

Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 250. Poreč - Dubrava 33:29 (19:14). Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd).

POREČ: Sladoljev (11+1), Cvitković (2+0), Popović, Ćosić, Thoss 7, Čorić 2, Vozila, Petrić, Mataija 7, Rađaković 1, Lovrinović 2, Gruičić 3, Buvinić 2, Miličević 5, Čužić 4.

DUBRAVA: Totić (4+0), Badžek (3), Grahovac, Kelemen 1, Kaleb 5, Bradić, Horvat, Vozab 5, Kljajić 4, Vida 1, Dumenčić 3, Čurić 3, Maričić 1, Punčec 6, Makopek Pušec, Mihaljević.

Sedmerci: Poreč 1 (0), Dubrava 4 (3). Isključenja: Poreč 4, Dubrava 4. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter