Liga za prvaka: Poreč – CO Zagreb 26:33


Rukometaši Poreča nisu na kraju protiv prvaka rezultatski uspjeli zabilježiti zadovoljavajući poraz kao prije tjedan dana u finalu završnog turnira Kupa Hrvatske u Novigradu kada su poraženi sa svega dva gola razlike.

No, ukupno gledajući, ponovno protiv CO Zagreba odigrali su vrlo dobru utakmicu, pogotovo prvo poluvrijeme u kojem su bili potpuno ravnopravan suparnik favoritu. Koban je za njih bio lošiji ulazak u drugo poluvrijeme, što su kvalitetniji Zagrepčani iskoristili, odvojili se na osjetnu prednost, sačuvali je do kraja i tako  osigurali 22. naslov prvaka Hrvatske.

Ono što nisu uspjeli prije tjedan dana u finalu Kupa Hrvatske u Novigradu rukometaši Poreča uspjeli su već u prvom poluvremenu večerašnje utakmice u dvorani SRC-a Veli Jože, voditi i to u šest navrata s golom prednosti.

Pritom su Porečani u četiri navrata uspjeli u svoju korist okretati vodstvo CO Zagreba koje je u tri navrata između 11. i 14. minute iznosilo i dva gola prednosti. Ilija Lovrinović je odlično u ulozi srednjeg vanjskog zamijenio odsutnog Rudolfa Čužića, dirigirao napadačkom igrom u kojoj se efikasnošću u prvom dijelu sa šest golova iz sedam pokušaja isticao David Miličević. Imali su porečki rukometaši u 20. minuti jedinu prigodu za otići na plus dva, ali je Vedranu Mataiji pokušaj s lijevog krila obranio njegov nekadašnji suigrač i svojevremeno najbolji sportaš Poreča Ivan Stevanović.

Domaćini u prvom poluvremenu nisu uspjeli realizirati čak tri sedmerca (dva Rađaković i jedan Lovrinović) s kojima su mogli i na poluvrijeme otići s vodstvom.

Zagrepčane je u prvom poluvremenu predvodio Labinjan Luka Stepančić koji je u prvih 15 minuta praktički jedini zabijao iz igre (6/6). No, potom je trener Poreča Saša Ilić na njega «zalijepio» Mataiju prešavši s obrane 6-0 na 5-1. Budući da oba startna vratara do polovice prvoga dijela nisu uspjela zaustaviti nijednu loptu, treneri su na vrata poslali nove čuvare mreže, što se za obje momčadi pokazalo dobitnim. Stevanović je dobro branio na vratima gostiju, ali je i Mario Cvitković kod Poreča dva puta zaustavio Marina Marića.

Pitanje pobjednika prelomljeno je u prvoj polovici drugoga poluvremena u koje su očito rukometaši CO Zagreba ušli vrlo ozbiljno i punih 13 minuta nisu dozvolili Poreču da postigne gol. S druge strane sami su u tom periodu zabili sedam golova, od kojih je ponovno briljantnu dionicu nastavio Stepančić (4/4 u tom periodu) i Zagrepčani su otišli na visokih plus sedam, 22:15.

Porečani su ipak do kraja nastavili hrabro igrati, boriti se za svaki gol, no uspjeli su stići do minus tri desetak minuta prije kraja (21:24). Poput Stepančića i Miličević je u domaćim redovima nastavio zabijati te je na koncu CO Zagrebu u mrežu pospremio respektabilnih deset golova.

Utakmica 7. kola Lige za prvaka rukometaša: Poreč – CO Zagreb 26:33 (15:15) . Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 450. Suci: Matija Gubica (Petrijevci) i Boris Milošević (Osijek).

POREČ: Sladoljev, Cvitković (8+0), Popović (1), Ćosić, Deak, Perić, Mataija 2, Thoss 1, Čorić 2, Vozila, Petrić, Rađaković 2 (2), Lovrinović 3, Gruičić 1, Buvinić 5 (3), Miličević 10.

CO ZAGREB: Ivić (0+1), Stevanović (7+1), Marić 6, Mihić, Stepančić 10, Matulić 1, Matić 1, Šprem, Špiler 3, Šebetić, Batinović 3, Horvat 4 (3), J. Valčić 2, Sršen, T. Valčić, Mandalinić 3.

Sedmerci: Poreč 8 (5), CO Zagreb 3 (3). Isključenja: Poreč 2, CO Zagreb 3 (3). (K. KLARIĆ, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter